Климат-контроль Forester 2009
- Viktor_Zh
- Новичок

- My car: в раздумиях
Климат-контроль Forester 2009
Уважаемые владельцы нового Форестера 2009, скажите пожалуйста, как на нем работает климат-контроль?
На предыдущих моделях была проблема, что климат не совсем четко держал температуру, даже предлагалось ставить некий девайс для его улучшения:
http://www.geocities.com/samiam_68/Suba ... SC_Fix.htm
http://www.scoobymods.com/forums/showthread.php?t=4699
Вопрос в том, как на новом Форестере 2009? Исправили ли работу климата, увеличили ли количество датчиков?
На предыдущих моделях была проблема, что климат не совсем четко держал температуру, даже предлагалось ставить некий девайс для его улучшения:
http://www.geocities.com/samiam_68/Suba ... SC_Fix.htm
http://www.scoobymods.com/forums/showthread.php?t=4699
Вопрос в том, как на новом Форестере 2009? Исправили ли работу климата, увеличили ли количество датчиков?
- maksmm
- Понимающий

- My car: 2.0X(MY09)
- Меня зовут: макс
- Card Number: 0
Re: Климат-контроль Forester 2009
за кількість датчиків і різницю зі старим не скажу бо не маю з чим порівняти.
якщо коротко то кліматконтроль працює так що я його й не помічаю - в салоні комфортно.
а якщо детальніше то
є авторежим регулятора швидкості вентилятора і авторежим регулятора "куди дути". обидва в авто - повний кліматконтроль. а можна це все вручну переключати і окремо один від одного. режим "дути на лобове" сприймається як розпотівання
шкала температур (третій регулятор) 17-22-28 з кроком десь через 0.5 градуса якщо судити по клацаннях ручки. як воно її тримає? ну інколи підрегульовую клац туди - клац сюди на ходу - але не тому що температура поплила а тому що субєктивно захотілось. може вона й плаває але то термометр треба возити в салоні (компютер тільки зовнішню показує).
має воздухопроводи в ноги заднім пасажирам і має (я аж просльозився) маленьке піддувало на замок запалювання. ще книжка пише що є датчик сонця під лобовим який теж регулює клімат в залежності від сили сонця. як воно працює не знаю але пиляв по сонці 200 км і того сонця не відчував (вікна не тоновані).
вміє самостійно включати-виключати рециркуляцію салонного повітря.
якщо на сонці на стоянці нагрілась то включаєш - шумить звичайно сильно але вуха не закладає
які глюки.
посередині під аудіо - дві решітки з регулюванням вліво-вправо-вверх-вниз. а от регулювання більше-менше-закрити нема. а на бокових решітках є. чим воно грозить? мусиш довго шукати положення щоб холодом дуло мимо.
якийсь клапан кондюка під капотом спрацьовує як паровоз - шугає пішоходів коли на зебрі стоїш.
коли включається вентилятор на холостих - трошки чути вібрацію машини (це я вже над опозитником ізгаляюсь).
а так взагалі клімату зачьот.
якщо коротко то кліматконтроль працює так що я його й не помічаю - в салоні комфортно.
а якщо детальніше то
є авторежим регулятора швидкості вентилятора і авторежим регулятора "куди дути". обидва в авто - повний кліматконтроль. а можна це все вручну переключати і окремо один від одного. режим "дути на лобове" сприймається як розпотівання
шкала температур (третій регулятор) 17-22-28 з кроком десь через 0.5 градуса якщо судити по клацаннях ручки. як воно її тримає? ну інколи підрегульовую клац туди - клац сюди на ходу - але не тому що температура поплила а тому що субєктивно захотілось. може вона й плаває але то термометр треба возити в салоні (компютер тільки зовнішню показує).
має воздухопроводи в ноги заднім пасажирам і має (я аж просльозився) маленьке піддувало на замок запалювання. ще книжка пише що є датчик сонця під лобовим який теж регулює клімат в залежності від сили сонця. як воно працює не знаю але пиляв по сонці 200 км і того сонця не відчував (вікна не тоновані).
вміє самостійно включати-виключати рециркуляцію салонного повітря.
якщо на сонці на стоянці нагрілась то включаєш - шумить звичайно сильно але вуха не закладає
які глюки.
посередині під аудіо - дві решітки з регулюванням вліво-вправо-вверх-вниз. а от регулювання більше-менше-закрити нема. а на бокових решітках є. чим воно грозить? мусиш довго шукати положення щоб холодом дуло мимо.
якийсь клапан кондюка під капотом спрацьовує як паровоз - шугає пішоходів коли на зебрі стоїш.
коли включається вентилятор на холостих - трошки чути вібрацію машини (це я вже над опозитником ізгаляюсь).
а так взагалі клімату зачьот.
- Konst
- Советчик

- My car: Suzuki Intruder VZ800/Z, Subaru Outback 2010
- Меня зовут: Константин
- Card Number: 10
- Контактна інформація:
maksmm, описание алгоритма и недостатков очень похоже на климат в предыдущей модели.
отличия: старт с 17 градусов (было с 20), паровозное пшиканье под капотом, поддувало замка зажигания и абсолютно комфортная работа
интересно еще сравнить зимой - исчез ли недостаток, когда в автомате начинает фигачить теплый воздух и остановить его можно только ручным вмешательством.
в общем похоже, в 09-м япы облагородили климат, но до выключения средних дефлекторов ручки у них почему-то не дошли.
отличия: старт с 17 градусов (было с 20), паровозное пшиканье под капотом, поддувало замка зажигания и абсолютно комфортная работа
интересно еще сравнить зимой - исчез ли недостаток, когда в автомате начинает фигачить теплый воздух и остановить его можно только ручным вмешательством.
в общем похоже, в 09-м япы облагородили климат, но до выключения средних дефлекторов ручки у них почему-то не дошли.
-
bugas
- Совет Клуба

- My car: гитлерваген 3.0 tdi
- Меня зовут: Женя
- Card Number: 6
У меня с климатом нету никаких проблем. Как хочу так и кручу. А у вас есть?
Проблемы - это когда на ходу надо в кнопки попадать, чтоб что-то изменить
А крутилки - классная весчь 
Проблемы - это когда на ходу надо в кнопки попадать, чтоб что-то изменить
- Konst
- Советчик

- Контактна інформація:
Женя, если ручками крутить, то действительно проблем нетbugas писав:У меня с климатом нету никаких проблем. Как хочу так и кручу.
А вот автомат в нашем с тобой MY как хочет, так и дует (в основном из-за недостатка инфы о текущей температуре в салоне).
Кстати, интересно, кто производит климат для Subaru? FHI или кто-то другой? В 2009 производитель тот же?
-
Виктор
- Советчик

- My car: subaru
- Меня зовут: Виктор
- Card Number: 18
Господа..а датчик как выглядит. Точнее интересует вопрос - а не проще сам датчик перенести в другое место..например к среднему подлокотнику ???
- Konst
- Советчик

- Контактна інформація:
Виктор, ты ж вроде вентилятор себе цеплял, чтобы на датчик дуть? Или я ошибаюсь?
-
Виктор
- Советчик

- My car: subaru
- Меня зовут: Виктор
- Card Number: 18
Мечты мечты ))) Я видел уже много таких переделок-доделок. Все руки не доходят сделать...В принципе ничего тяжелого нету. Просто расположение самого заборника воздуха сомнительное....Да и по первой ссылке в ногах тоже не лучше....Можно конечно взять обычную гофру для проводки и вывести заборник с вентилятором куда угодно.
- Konst
- Советчик

- Контактна інформація:
Интересно, в 2009-м датчик оставили в том же месте?
Если куда-то перенесли, можно стырить идею
- maksmm
- Понимающий

- My car: 2.0X(MY09)
- Меня зовут: макс
- Card Number: 0
а де він фізично має знаходитись? можу полазити при нагоді.k0nst писав:Интересно, в 2009-м датчик оставили в том же месте?
і ще така штука здається в новому форі є. регулятор температури має крайнє ліве окреме фіксоване положення яке означає що повітря як є назовні так в салон і подається.
а повний автомат цікаво працює. вдень катався - майже весь час горіли діоди "рециркуляція" і "а\с". на дворі було 23 на регуляторі 20.
ввечері їхав додому - діоди не горіли ніякі (повне авто далі). надворі 13 на регуляторі 20.
я взагалі що стоїть авто зауважив майже біля дому коли там якийсь смітник горів і я рециркуляцію вручну включив.