Українська мова
- Kiruxa
- Совет Клуба

- My car: forester 2.0X AT
- Меня зовут: Кирилл
- Card Number: 3
Re: Українська мова
Петровичу, та можна і українською, але все ж слава Богу в кожного з нас є право писати та розмовляти на тій мові, до якої звик.
Дякую за ідею. Буду писати і російською і українською.
Дякую за ідею. Буду писати і російською і українською.
- kemptener
- Понимающий

- My car: Forester`09 2.0X AT
- Меня зовут: Олег
- Card Number: 77
- Контактна інформація:
Женя, з тобою буду спілкуватися виключно українською, задля підвищення твого рівня знань рідної мови. Принаймні для мене вона і є рідною, я з дитинства спілкуюся в родині та з більшістю друзів українською, тому "хоч на форумі" пишу російськоюPetrovich писав:Давайте, хоч на форумі спілкуватись українською мовою (в житті, на мій сором я общаюсь на русском... сорри)
Взагалі все неоднозначно, з одного боку ми живемо в Україні і більшість з нас, власне, українці за національністю, тому начебто маємо спілкуватися рідною мовою. Але парадокс, що для багатьох українців рідна мова російська..тобто спілкування вдома, навчання колись і головне якою мовою у нас іде хід думок...тих що ми не озвучуємо, здебільшого російською. Або суржик. Тому вважати українську рідною навіть якось неправильно. І перевчатися до спілкування іншою мовою....мабуть не кожному під силу, тим паче коли тебе і так розуміють. Та головне, я вважаю, особисте бажання до порозуміння, тоді не принципово хто якою мовою висловлюється. І найголовніше, що хотів би сказати, не варто забувати те, що нас всіх, так багатьох, по усіх куточках світу, об"єднує. Так, саме російська мова як засіб спілкування, і ніяк не історична належність до єдиного комуністичного концтабору. А як спілкуватися сьогодні та у майбутньому, якої мови вчити своїх дітей і таке інше, кожен має обирати сам.
- Ай-Ман Хворостья
- Совет Клуба

- My car: Forester 2.0 S-Turbo 2000г Pajero Wagon 3,2 DI-D 2008г
- Меня зовут: Ваня
- Card Number: 8
- Контактна інформація:
Ну... Я би не сказав, що відчуваю якесь знущання над своїм народом... Так, я як націоналіст недолюблюю РФ... Але я недолюблюю їх владу, а не народ... Так, я категорично не бажаю входити до складу "Вєлікай Рускай Імперії", але усе ж таки ми браття...
Щодо спілкування... Я вільно спілкуюся українською і не соромлюся цього робити... Крім того, то одна з найулюбленіших моїх мов і не тільки тому, що вона моя рідна... Але я вважаю, що вічливо розмовляти з людиною тією мовою, якою вона до мене звертається... Щодо російської, то спілкуюся нею без усяких упереджень... Але є певна ланка людей, які зареестровані у нас, що не розуміють українську(тіж іноземці)... То якщо є мова, яку ми УСІ розуміємо, то чому б не спілкуватися нею?..
Та й я не дуже розумію в чому полягає "протест" у спілкуванні українською)))))))
ЗІ Але ми з тобою, Євген, тепер будемо спілкуватися виключно рідною мовою
Щодо спілкування... Я вільно спілкуюся українською і не соромлюся цього робити... Крім того, то одна з найулюбленіших моїх мов і не тільки тому, що вона моя рідна... Але я вважаю, що вічливо розмовляти з людиною тією мовою, якою вона до мене звертається... Щодо російської, то спілкуюся нею без усяких упереджень... Але є певна ланка людей, які зареестровані у нас, що не розуміють українську(тіж іноземці)... То якщо є мова, яку ми УСІ розуміємо, то чому б не спілкуватися нею?..
Та й я не дуже розумію в чому полягає "протест" у спілкуванні українською)))))))
ЗІ Але ми з тобою, Євген, тепер будемо спілкуватися виключно рідною мовою
Jah
Rastafari
Haile Selassie-I
Rastafari
Haile Selassie-I
- maksmm
- Понимающий

- My car: 2.0X(MY09)
- Меня зовут: макс
- Card Number: 0
за останні 20 років я російською спілкувався тільки раз - по телефону з омском. і не тому що я такий принциповий націоналіст а тому що я ніколи не вивчав російської мови і тому для мене російська як польська - все прекрасно розумію але правильно щось сказати не можу а "коверкати" не хочу. незважаючи на це я за ці 20 років не відчув ні разу проблеми в спілкуванні, при чому нормальна ситуація коли ти розмовляєш українською, людина з тобою російською і всі прекрасно без комплексів розуміють один одного - що і треба в результаті.
стосовно "ввічливості" з переходом на мову співрозмовника імхо це підхід неправильний - співрозмовників двоє і вони з рівними правами. тому для мене цей перехід оправданий тільки коли людина дійсно тебе не розуміє або коли ти в людини в гостях в іншій країні.
зи. а все таки погодьтесь що останніх пару років більшість забугорних фільмів українською на порядок краще озвучені ніж російською.
стосовно "ввічливості" з переходом на мову співрозмовника імхо це підхід неправильний - співрозмовників двоє і вони з рівними правами. тому для мене цей перехід оправданий тільки коли людина дійсно тебе не розуміє або коли ти в людини в гостях в іншій країні.
зи. а все таки погодьтесь що останніх пару років більшість забугорних фільмів українською на порядок краще озвучені ніж російською.
- Ай-Ман Хворостья
- Совет Клуба

- My car: Forester 2.0 S-Turbo 2000г Pajero Wagon 3,2 DI-D 2008г
- Меня зовут: Ваня
- Card Number: 8
- Контактна інформація:
Так, але якщо мені не принципово, а людині незручно спілкуватися українською(бо теж не хоче коверкати), то я краще перейду на російську... Не люблю одночасно розмовляти різними мовами, бо вважаю що то веде до непорозумінь))))))maksmm писав:за останні 20 років я російською спілкувався тільки раз - по телефону з омском. і не тому що я такий принциповий націоналіст а тому що я ніколи не вивчав російської мови і тому для мене російська як польська - все прекрасно розумію але правильно щось сказати не можу а "коверкати" не хочу. незважаючи на це я за ці 20 років не відчув ні разу проблеми в спілкуванні, при чому нормальна ситуація коли ти розмовляєш українською, людина з тобою російською і всі прекрасно без комплексів розуміють один одного - що і треба в результаті.
Jah
Rastafari
Haile Selassie-I
Rastafari
Haile Selassie-I
- MaximG
- Основатель Клуба
- My car: Subaru Forester 2.0X 2004MY
- Меня зовут: Макс
- Card Number: 5
особливо мультфільмівmaksmm писав:
- Максим
- Советчик

- My car: forester 2.0x 2009 MY
- Меня зовут: Максим
- Card Number: 15
- Контактна інформація:
Можемо зробити окему гілку, наприклад(кав”ярьня) накшталт (кофейни), для спілкування Українською.Вважаю що розмовляти маємо, так як зручно кожному, щоб не було дизкомфорту. Так чи інакше більшість тем з технічним нахилом, що може суттево обмежувати повноту висловів та реплік.
З.Ы.Вибачайте за помилки.
З.Ы.Вибачайте за помилки.
- Авиатор
- Совет Клуба

- My car: Forester 2.0X, МТ, 2007
- Меня зовут: Сергей
- Card Number: 1
Долго придумывал пост, но понял, что пишу анологично Ай-ману.
Пост Ай-мана: +1, за кожною літерою згоден, за виключенням одного:
на форумі я продовжу спілкування виключно російською мовою.
Пост Ай-мана: +1, за кожною літерою згоден, за виключенням одного:
на форумі я продовжу спілкування виключно російською мовою.
- usja
- Участник

- My car: Subaru Forester (2.5M)
- Меня зовут: Уся
- Card Number: 0
- Контактна інформація:
Я без проблем могу писать и разговаривать как на русском, так и на украинском.maksmm писав:за останні 20 років я російською спілкувався тільки раз - по телефону з омском. і не тому що я такий принциповий націоналіст а тому що я ніколи не вивчав російської мови і тому для мене російська як польська - все прекрасно розумію але правильно щось сказати не можу а "коверкати" не хочу. незважаючи на це я за ці 20 років не відчув ні разу проблеми в спілкуванні, при чому нормальна ситуація коли ти розмовляєш українською, людина з тобою російською і всі прекрасно без комплексів розуміють один одного - що і треба в результаті.
По-поводу форума, есть один большой минус, общения на украинском - он будет понятен только тем, кто знает украинский язык