запах від мотора в салоні

Обмен опытом эксплуатации. Все вопросы сюда.
koscoder
Новичок
Новичок
My car: forester 2.0 S-Turbo
Меня зовут: Kos
Card Number: 0

Re: запах від мотора в салоні

Повідомлення koscoder » 11 березня 2010, 17:47

У меня в салоне был запах бензина. Как раз когда наступили холода.
Я заметил это сразу и бороться начал немедленно, потому как загореться в один прекрасный момент не хотелось.

На СТО 4 часа лазили не могли найти причину. В итоге я накопал в интернете и на СТО нашли, что под впускным коллектором металлические трубки бензопровода соединены резиновым шлангом на хомутах. В шланге была трещина, от хомута и вдоль шланга на несколько см. Самое интересное, что на холостом ходу бензин не сочился, и только если поддать газу была видна течь.

С наступлением холодов резина шлангов твердеет и может лопнуть при давлении (если шланг старый). Также она еще и сжимается и хомуты ослабляются, что также может привести к протеканию.
Так что если после "оджига" завоняло бензином, то стоит проверить. А если маслом или резиной, то так и должно быть.

sergios
Участник
Участник
My car: Forester 2.0 2009MY 1N
Меня зовут: Сергей
Card Number: 153

Повідомлення sergios » 12 березня 2010, 02:15

koscoder писав:На СТО 4 часа лазили не могли найти причину. В итоге я накопал в интернете и ........
[icon_thumbup2 Очень нравятся люди проявляющие выдержку и настойчивость.... Молодец что нашел! :idea:
Зображення

mouse
Понимающий
Понимающий
My car: Forester 2.5T 2006,AT,ГБО
Меня зовут: Влад
Card Number: 32
Контактна інформація:

Повідомлення mouse » 12 березня 2010, 12:52

эта очень старая проблема о которой часто слышал от владельцев импрез. Субару, в своё время, даже солюшен по этой проблеме выпустила, т.к. диагностировать её действительно было проблемотично...
АнГеЛ В оБлИчИи ДьЯвОла....

maksmm
Понимающий
Понимающий
My car: 2.0X(MY09)
Меня зовут: макс

Повідомлення maksmm » 13 березня 2010, 23:23

Шурик писав:НИКАКАЯ ЭТО НЕ ХИМИЯ!!!! Или у нас поля тоже посыпают - такой же запах появлялся при слаломе на заснеженных полях и площадках далеко от цивилизации.
значить давайте так.

якщо позажигати в снігу-полі-піску то починає воняти віскомуфта. воняє вона такою жосрткою гаррю.
якщо підпалити зчеплення то воно воняє ближче в сторону паленої резини.
якщо стартонути з пробуксовкою або буксанути на льоді до асфальту то воняє просто паленою резиною.
якщо тільки завів машину то трохи воняє з вихлопної типу хімікатами потім проходить.
якщо пропускає масло турбіна то воняє ароматним шампунем з вихлопної.

а от то що воняє про що я говорив - воняє зовсім не так як все вищеперечислене. приблизно останній раз такий запах я чув коли сверлив сталь швидкісною дреллю і капав в місце сверління масло. якби воняло інакше я б питання не піднімав. і розбирався я в тому приблизно так і стільки як і koscoder з запахом бензину ::P . прийшов до висновку що воняє виключно в місті на дорозі де посипали сіль по снігу і каша - і включена пічка. ні на трасі ні в полі ні літом ні зараз коли дорога суха цього запаху нема.

і до речі. получається що пічка захоплює й інші запахи які не мала б захоплювати. наприклад в пробці якщо стати за корчем близько - приходиться включати рециркуляцію бо та солома якою заправлений корч і пихтить в районі радіатора - зразу в салоні. може це насправді глюк не моїх мозгів а глюк пічки нового форя? до цього часу я був впевнений що в пічку заходить повітря з області між капотом і лобовим але от зараз почав сумніватись... треба покурити ще раз книжки мудрі...

Шурик
Советчик
Советчик
My car: Лісапєд.
Меня зовут: Кто!?
Контактна інформація:

Повідомлення Шурик » 14 березня 2010, 04:14

maksmm писав: і до речі. получається що пічка захоплює й інші запахи які не мала б захоплювати. наприклад в пробці якщо стати за корчем близько - приходиться включати рециркуляцію бо та солома якою заправлений корч і пихтить в районі радіатора - зразу в салоні. може це насправді глюк не моїх мозгів а глюк пічки нового форя? до цього часу я був впевнений що в пічку заходить повітря з області між капотом і лобовим але от зараз почав сумніватись... треба покурити ще раз книжки мудрі...
Шноркель прицепи. :P И Физику покури.
Борітеся – поборете, Вам бог помагає! За вас правда, за вас сила. І воля святая!

maksmm
Понимающий
Понимающий
My car: 2.0X(MY09)
Меня зовут: макс

Повідомлення maksmm » 14 березня 2010, 14:46

Шурик писав: Шноркель прицепи. :P И Физику покури.
ну судячи по всьому ти свою гравіцапу вже викурив? торкнуло?

alt
Новичок
Новичок
My car: forester 2.5 XS
Меня зовут: Юра

Повідомлення alt » 16 березня 2010, 14:36

В підтримку теорії maksmm'а скажу що в мене подібний аромат появляється після поїздки по каші зі снігу, солі і бруду, а особливо при паркуванні на бордюрах і в нерозчищених двориках, де тої каші валом. :twisted: Причому минулої зими такого запаху ніби не було, хоча тоді дороги в Києві чистили.

Francotte
Понимающий
Понимающий
My car: SH 2,5 атмо 08г
Меня зовут: Дед

Повідомлення Francotte » 16 березня 2010, 16:36

maksmm писав:от після того як пройшли морози появилась така штука - після кожної зупинки на світлофорі таке враження що в салоні при включеному вентиляторі пічки чути запах як з маслом від гарячого мотора (а може від спаленого зчеплення? - але вроді ні хоч трохи подібно) - вже всюди заглядав вроді нічого підозрілого.
поки що версія що від мокрої дороги закидує воду на гарячий мотор і при зупинці "пара" накопичується під капотом - при старті її хапає вентилятор а потім її видуває під час руху.
але проблема в тому що зимою не раз на турбомоторі підпалив зчеплення - може я його таки спалив в хлам вже?
Запахов могет быть великое множество.Но как обсуждать тему, не видя ( не обнюхав ) объект? Это же не Шанель №5! icon_sorrys
Будьмо здорові ,

Sanito
Новичок
Новичок
My car: Forester 2.5 Turbo 2S
Меня зовут: Александр
Контактна інформація:

Повідомлення Sanito » 21 березня 2010, 20:24

Приятный запах такого паленого железа, как и говорили (вроде).
Сегодня с Троещины через Московский была свободна полоса, вгатил ~180, так потом долго приятно пахло :-)

Как в том анекдоте, этот запах ни с чем не перепутаешь и шампанским не перебьёшь :-)
Musha ring rumma do damma da
Стаканами звеня, уйду
Я в путь неблизкий,
Было б виски у меня!

Max_Dieand
Понимающий
Понимающий
My car: MB W211 E220
Меня зовут: Makc
Card Number: 117
Контактна інформація:

Повідомлення Max_Dieand » 23 березня 2010, 10:23

Погода сухая, луж нету. Хорошенько дал просраться по пути на работу, местами погазовал, местами потормозил. По приезду дал машине пару минут поработать перед тем как глушить, через 30 секунд стояния в салон пошел запах "жаренного" :)

Так что, гипотезы о попадении воды, солей, омывателя - можно в топку :)
Кататися чи не кататися - ось в чiм питання!

Відповісти

Повернутись до “Вопросы и ответы”