Газобалонное оборудование (техническая тема),ЧИТАТЬ 1-й пост

Дворники, шины-диски, сигнализации, коврики, брызговики и т.д.
se83
Новичок
Новичок
My car: forester 2.0X
Меня зовут: SE
Card Number: 0

Re: Газобалонное оборудование

Повідомлення se83 » 16 березня 2015, 08:07

Alex_S писав:Если Лямбда будет выдавать большой плюс или минус, то мозги высветят ошибку на табло, хозяин этого не пишет. И Тарас написал
Zepter писав: На бензоле его колбасит на холостых, а только переходишь на газ, то сразу выравнивается работа движка. Причину никто сказать не может..
Я понимаю это при прогреве, а лямбда вкл. при 85 градусах и мин. 10мин. работы двигателя. Так какое тут, нафиг, лямбда регулирование.
какая разница прогрев или нет корекцыи уже записаны

mercurio
Понимающий
Понимающий
My car: Subaru Forester 2.5T AT 2006
Меня зовут: Саша
Card Number: 108

Повідомлення mercurio » 20 березня 2015, 17:18

Вопрос знатокам: при работе двигателя на газу показания ШПЛ(например AEM UEGO) можно считать некорректными, так как AFR и λ в контроллере ШПЛ настроены под бензин?

дополнение:
Прочитав про устройство датчика понял что он сравнивает процент кислорода в отработанных газах с внешним воздухом и разницу преобразует в вольтаж. Поэтому λ как прямую производную от вольтажа наверное можно считать корректным, а вот AFR нельзя, так как там коэффициент(в контроллере ШПЛ) уже идет разный у разного топлива.

В общем, поправьте кто знает, а то до конца не уверен.
Люди не хотят жить вечно.
Люди просто не хотят умирать.
С. Лем

Andrexman
Новичок
Новичок
My car: forester 2.0X 5MT D/R
Меня зовут: Андрій
Контактна інформація:

Повідомлення Andrexman » 21 березня 2015, 22:45

Вже 6 років катаюсь на Форестері SG5, 2004рв 2,0 атмо 125 к.с. SOHC EJ20 вроді, механіка, пробіг 177т.км., і вже 1000 км як поставив газ, Стаг-4, Томасетто, Хана(вроді червона), балон 53л. ціна 500 євро, капельницю і варіатор ще не ставив, думаю поки, перехід на бензин на 3500 об.хв, розхід для даної погоди 10,5л бензин або 12,5л газ + 1 л бензу, це по місті (вроді нормально +20%). На рахунок клапанів, то сказали два майстри, шо можна їздити тільки треба зазори міряти кожні 30 т.км. В мене намічається за рік 200 ТО, там і поміряю. Не знаю який там бензин в Києві, в мене ше ніколи, тьфу-тьфу, чек не світився, я другий власник, брав з 84 т.км. Катаю мало, 15-20 т.км в рік. Почитав форум, зараз би не ставив, але вже пізно, Налякали мене не слабо, надіюсь шо з спокійною їздою до 3000об.хв. ше троха покатаюсь на старенькому, а далі треба збирати гроші на дизельний аутбек з Європи)))) Чув що у селі біля Львова є якийсь хороший спец по газу, а то мої установщики нічого не кажуть, крім того шо карти по суміші бензину і газу майже однакові, шось там ше поправляли вручну, дотягували)), на всьо часу 3-5 хвилин, якось сумніваюсь шо то все, тут люди танцюють з бубнами роками))), а мені поки тільки на низах тяги мало і бувають пропуски в запаленні як на поганих свічках (моїм вже 25т.км вроді) якщо втикну 3тю передачу на 30км.год і дим трошки більше по педалі, при плавному розгоні все плавно-чітко, а так різниці не відчуваю, тільки по ціні заправки))

Andrexman
Новичок
Новичок
Контактна інформація:

Повідомлення Andrexman » 21 березня 2015, 22:58

Ага, згадав, не знаю чи в тему, але питання докатки актуальне, чи можна найти докатку висотою, як штатна 205/70 Р15, приблизно 64 см, і присобачити її під дно? Поки вожу повноцінну запаску в боксі на криші.

SERGEY
Советчик
Советчик
My car: forester 2.5 2020
Меня зовут: Сергей
Card Number: 106

Повідомлення SERGEY » 22 березня 2015, 11:30

Andrexman писав:Ага, згадав, не знаю чи в тему, але питання докатки актуальне, чи можна найти докатку висотою, як штатна 205/70 Р15, приблизно 64 см, і присобачити її під дно? Поки вожу повноцінну запаску в боксі на криші.
Самый на мой взгляд правильный вариант шины Run on Flat и датчики давления.
Зображення
Бегай, не бегай, а от счастья не убежишь.

Oleg B
Совет Клуба
Совет Клуба
My car: Forester 07 2.5T,6MT FSTI,APS FMIC,APS DR-55,Kelford 272
Меня зовут: Олег
Card Number: 55
Контактна інформація:

Повідомлення Oleg B » 22 березня 2015, 11:31

mercurio писав:Вопрос знатокам: при работе двигателя на газу показания ШПЛ(например AEM UEGO) можно считать некорректными, так как AFR и λ в контроллере ШПЛ настроены под бензин?

дополнение:
Прочитав про устройство датчика понял что он сравнивает процент кислорода в отработанных газах с внешним воздухом и разницу преобразует в вольтаж. Поэтому λ как прямую производную от вольтажа наверное можно считать корректным, а вот AFR нельзя, так как там коэффициент(в контроллере ШПЛ) уже идет разный у разного топлива.

В общем, поправьте кто знает, а то до конца не уверен.
Найди мануал для AEM UEGO, там есть таблица для разных видов топлива.

forfun
Новичок
Новичок
My car: forester 2.5 2013
Меня зовут: Алексей

Повідомлення forfun » 22 березня 2015, 19:59

Добрый вечер!
Решил устанавливать ГБО.
Прошу посоветовать станцию или установщиков у которых есть положительный опыт установки на опозитники и желательно на фори 4-го поколения (интересно как будет вести себя бортовик после установки).
Так-же прошу поделится опытом владельцев 4-ых форей с гбо (на последних 10 станицах не нашел...).

Pawkez
Совет Клуба
Совет Клуба
My car: Forester 2006 SG 2.0 AT
Меня зовут: Павел
Card Number: 279

Повідомлення Pawkez » 22 березня 2015, 20:52

forfun писав:Добрый вечер!
Решил устанавливать ГБО.
Прошу посоветовать станцию или установщиков у которых есть положительный опыт установки на опозитники и желательно на фори 4-го поколения (интересно как будет вести себя бортовик после установки).
Так-же прошу поделится опытом владельцев 4-ых форей с гбо (на последних 10 станицах не нашел...).
Прошу для начала хотя-бы поздороваться, а не первым же постом что-то просить.

К слову, если Вы прочитаете тему, то найдете ответы на свои вопросы. (Не нужно говорить, что читали)

Andrexman
Новичок
Новичок
Контактна інформація:

Повідомлення Andrexman » 22 березня 2015, 22:46

Та вот шини в мене є і зимові і штатна всесезоночка майже нова, (купив з Сузукі Джимі після пробігу з салону до шиномонтажа))), тому про ран он флет навіть не думав, цікавить конкретно може в когось є докатка висотою в 64 см, допоможіть з маркуванням, бо шинні калькулятори вроді такого не рахують. Знайомий на Акурі МДХ їздить з двома балонами реанімації в аерозолі, не знаю як вони правильно називаються)), але вони не завжди спасають.

SERGEY
Советчик
Советчик
My car: forester 2.5 2020
Меня зовут: Сергей
Card Number: 106

Повідомлення SERGEY » 22 березня 2015, 22:48

forfun писав:Добрый вечер!
Решил устанавливать ГБО.
Хотя бы город указали...
Зображення
Бегай, не бегай, а от счастья не убежишь.

Відповісти

Повернутись до “Доп. Оборудование”