в мене скоро пару днів вільних буде так думаю може десь номера лишні роздобути і поекспериментувати...Yaroslav_Severin писав:Ну вот... началась борьба: броня против оружия, не говорите мне что я кулибин, но или пленку или светодиоды для ослепления в инфрокрасном диапазоне таки установить на номерные знаки прийдется:
http://cardriver.ru/articles/21800
перша в мене думка була світлодіоди. але в видимому спектрі по голові получити можна а в невидимому тільки вночі рулять.
плівка, пластина - настукають гайці коли побачать - їм зараз дали право навіть за брудні номера на штрафплощадку забирати.
гель, лак - цікаво - будем експериментувати.
ще варіант під кутом номера прикріпити. автоматичні камери розпізнають не більше 20-30 градусів і майже під таким кутом і працюють бо високо висять. чуть додати і гаплик. але тільки для автоматичного розпізнавання а людина завжди прочитає.
ще варіант - підсвічувати номер збоку чи зверху дуже сильним світлом. грубо кажучи замість стандартної підсвітки який ксенон втюхати. а чорну фарбу чуть-чуть присвітлити. але то задні а передні? і знову ж таки вдень що?
а тут ще прикол. сьогодні в мене під офісом в центрі гай по вулиці з цифровою камерою ходив і всіх фоткав. там всюди зупинка заборонена але і суцільні офіси тому всі ставлять - і нікому не заважає, бо одностороння. де машину тепер ставити - на троєщині? чи номера знімати по дорозі в офіс?
короче гондурас - хочуть по європейськи штрафувати тільки забули умови для людей як в європі створити...