Встановлення додаткового датчика тиску масла двигуна.
-
OVOD
- Новичок

- My car: forester 2.0X
- Меня зовут: Владислав
- Card Number: 0
Встановлення додаткового датчика тиску масла двигуна.
Доброго дня друзі. Маю Forester SG, EJ204, тобто атмосферник. Хочу встановити додатковий датчик тиску оливи для якісного контролю. Якщо така тема вже існує, прошу сильно не буцати, а дати посилання. В цілому я паралельно гуглю, вивчаю питання, але було б дуже не погано дізнатися думку форумчан щодо таких питань.
1. Який прибор обрати і куди його встановити в салоні SG, бо там така лаконічна панель, ну нічого зайвого, і куди не притули - виходить якость як на спортивному боліді, ще роспорок в салоні не вистачає для повного антуражу.... Чи є якісь гарні естетичні рішення? Можливо зустрічали компактний красивий приборчик? Де встановлювали?
2. Я б хотів встановити датчик тиску додатково, не вилучаючи рідний, щоб було так би мовити дублювання. На скільки я зрозумів, то "сендвіч-проставка" на мій двигун не стає. Отже я планую встановити замість рідного датчика перехідник на дві різьби, і в цей перехідник встановити два датчика - рідний і додатковий. Чи хтось так робив? Може зустрічали готові рішення, чи потрібно виготовити такий перехідник самостійно?
3. Можливо ще будуть якісь поради досвідчених товаришів, буду тільки вдячний.
1. Який прибор обрати і куди його встановити в салоні SG, бо там така лаконічна панель, ну нічого зайвого, і куди не притули - виходить якость як на спортивному боліді, ще роспорок в салоні не вистачає для повного антуражу.... Чи є якісь гарні естетичні рішення? Можливо зустрічали компактний красивий приборчик? Де встановлювали?
2. Я б хотів встановити датчик тиску додатково, не вилучаючи рідний, щоб було так би мовити дублювання. На скільки я зрозумів, то "сендвіч-проставка" на мій двигун не стає. Отже я планую встановити замість рідного датчика перехідник на дві різьби, і в цей перехідник встановити два датчика - рідний і додатковий. Чи хтось так робив? Може зустрічали готові рішення, чи потрібно виготовити такий перехідник самостійно?
3. Можливо ще будуть якісь поради досвідчених товаришів, буду тільки вдячний.
- Lambert
- Участник

- My car: Forester 2.0XT SG5 MY03
- Меня зовут: Володимир
- Контактна інформація:
Re: Встановлення додаткового датчика тиску масла двигуна.
я так робив
штатний датчик тиску масла викрутив і викинув, він на пів-бара
замість штатного датчика в моторі штуцер
від штуцера армований маслостійкий шланг до Y-подібного трійника, в який вкручені датчик аварійного тиску від міцубісі на 1 бар, і совковий тензодатчик мм358
показометр в салоні, я його кріпив на двосторонній скотч
далі зняв, воно геть без потреби при умовно-звичайному використанні
в планах модернізувати панель приладів і прикрутити біпер на лінію аварійного тиску масла, щоб гучно верещав і матюкався, за умови якщо двигун було запущено а тиск масла провалився нижче 1 бара
потім той мм358 підключу до ардуіни, що писатиме логи. коли це все зробиться - хз, але плани такі до "великої війни" були..
турбопорохобот, атеїст Київського патріархату
Outback BP, 3.0R LPG edition, 2006, lifted, 28" wheels
Forester SG, 2.0 turbo LPG edition, 2003, lifted, 28" wheels
Leone coupe, 1.8 turbo LPG edition, 1988, lifted, 27" wheels
Outback BP, 3.0R LPG edition, 2006, lifted, 28" wheels
Forester SG, 2.0 turbo LPG edition, 2003, lifted, 28" wheels
Leone coupe, 1.8 turbo LPG edition, 1988, lifted, 27" wheels
-
OVOD
- Новичок

- My car: forester 2.0X
- Меня зовут: Владислав
Re: Встановлення додаткового датчика тиску масла двигуна.
Друже, дякую що відгукнувся.
Якщо я правильно зрозумів, то рідний датчик не вкручується прямо в блок, а в блок вкручується штуцер 11024AA210, і вже в цей штуцер вкрущується датчик. Далі, якщо я тебе правильно зрозумів, ти якось підключив до цього штуцера армований маслостійкий шланг до Y-подібного трійника.
От саме ці моменти я хотів би дізнатися детальніше, якщо можна.
1. Що за шланг? Як ти його підключав до штуцера?
2. Що за трійник? ТРійник сам робив чи є якись готовий варіант? Чи передбачав якось випуск повітря з цього трійника, щоб повністю заповнити його маслом?
3. Чому саме тензодатчик мм358? Бувають всякі варіанти по типу Паскаль МК14, і всілякі китайські прилабуди, там вже передбачена звукова сигналізація, яку можна налаштувати.
4. Що, все таки, ти використовував в якості показуючої панелі з тензодатчиком мм358?
Згоден з думкою, що це все геть без потреби при умовно-звичайному використанні . ТОбто можливо сам прибор можна сховати, хоч і в бардачок, іноді заглянути туда, проконтролювати як працює система, тай усе. А далі сподіватися на звуковий сигнал. Ну, це я в такому ключі мислю, можливо більш досвідчені субаристи мене поправлять.
Якщо я правильно зрозумів, то рідний датчик не вкручується прямо в блок, а в блок вкручується штуцер 11024AA210, і вже в цей штуцер вкрущується датчик. Далі, якщо я тебе правильно зрозумів, ти якось підключив до цього штуцера армований маслостійкий шланг до Y-подібного трійника.
От саме ці моменти я хотів би дізнатися детальніше, якщо можна.
1. Що за шланг? Як ти його підключав до штуцера?
2. Що за трійник? ТРійник сам робив чи є якись готовий варіант? Чи передбачав якось випуск повітря з цього трійника, щоб повністю заповнити його маслом?
3. Чому саме тензодатчик мм358? Бувають всякі варіанти по типу Паскаль МК14, і всілякі китайські прилабуди, там вже передбачена звукова сигналізація, яку можна налаштувати.
4. Що, все таки, ти використовував в якості показуючої панелі з тензодатчиком мм358?
Згоден з думкою, що це все геть без потреби при умовно-звичайному використанні . ТОбто можливо сам прибор можна сховати, хоч і в бардачок, іноді заглянути туда, проконтролювати як працює система, тай усе. А далі сподіватися на звуковий сигнал. Ну, це я в такому ключі мислю, можливо більш досвідчені субаристи мене поправлять.