Заміна штатних сидінь Forester 2015

Дворники, шины-диски, сигнализации, коврики, брызговики и т.д.
Відповісти
vld
Новичок
Новичок
My car: forester 2.5
Меня зовут: Vlad
Card Number: 0

Заміна штатних сидінь Forester 2015

Повідомлення vld » 09 жовтня 2016, 01:07

Доброго дня.
Вирішив замінити передні сидіння на більш комфортні.
Мітив на RECARO але жаба зробила свою зелену справу і купив від BMW X5 кузов F15, салон комфорт.

Тепер потрібно їх інсталювати в авто.
По замірах, мали б стати відмінно, а на практиці буде видно, головне щоб влізли.
Сідухи мають подушки безпеки, піропатрон паса безпеки і ще (як виявилося, буде час розповім) піропатрон в підголовнику :shock:
Брав такі, щоб керування було на сидіннях, а не на підлокітнику, щоб менше колхозити.
Для роботи всіх функцій сидіння хочуть розмовляти з машиною BMW по КАН-шині, SUBARU Forester їм взагалі не цікавий і розмовляти вони з ним не будуть. Тобто всі регулювання підігрів і пам'ять будуть працювати тільки в BMW X5 F15.

Щоб все працювало штатно був придбаний емулятор КАН шини BMW. Продавці гарантували, що він такі нові сидіння не підтримує так як в кузові F15 знову щось поміняли баварці в протоколі КАНшини.
Перший день мені так і не вдалося підключити сидіння до емулятора і вже були думки на величезний колхоз пов'язаний з заміною блоків керування сидінь на старіші, щоб запрацювали штатні кнопки.
Але на наступний день на просторах інтернету зустрів ще один варіант підключення і сталося чудо. Запрацювали ВСІ кнопки керування сидінням. А от підігрів не запускається, чому потрібно виясняти швидше за все нові сидіння не розуміють команди що ідуть з емулятора старішої версії BMW.
Довів інфу до розробників емулятора, кажуть вернуться за тиждень два на роботу то може візмуться добавити нові команди в емулятор. Чуючи їхнє "може" на перший час зроблю включення підігріву не через блок керування сидінням, а прямо подам живлення на мати.

Тепер маю кілька питань до Вас може хтось, що підкаже.
1. Який опір подушок безпеки форестера? Хочу підключити нові подушки замість штатних. Або чим поміряти?
2. Допоможе зняття клеми акумулятора, щоб не з'явилася помилка подушок безпеки при заміні сидінь.
3. Де взяти поближче до сидінь сигнал ACC для керування роботою емулятора?
4. Як організований штатний підігрів у форестера, як відбувається переключення потужності підігріву, там два контури з ніхрому?

vld
Новичок
Новичок

Re: Заміна штатних сидінь Forester 2015

Повідомлення vld » 10 жовтня 2016, 22:09

Часу обмаль йдемо далі.
Розібрався як працює підігрів у БМВ, опір підігрівача біля двох Ом, і також там терморезистор опором 12,8 кОм при температурі 13°С. Подав 12 вольт на нагрівач через 30 секунд опір терморезистора став біля 5,0 кОм, а сідушка ззовні нагрілася до 21°С, яка там всередині була температура хз.
Спинка і сідушка влаштовані одинаково, з кожної частини виходить по три дрота тобто все може регулюватися окремо.
У Субару так само все влаштовано, а то часу не було подивитися під сидіння і перевірити?
План на завтра, розібратися як працює підігрів у форестера, зняти розміри кріплень та почати малювати посадочне місце для сидінь і заміряти опір АІРБАГІВ icon_bog.

vld
Новичок
Новичок

Повідомлення vld » 11 жовтня 2016, 23:33

Перших три запланованих пункти виконав до аірбагів недійшов.
У форестера усе набагото простіше, коли подивитися під сидіння то можна знайти два розєми, один аірбаг (жовтий) другий з трьома дротам і написом subaru impreza - підігрів.
Підігрів - простіше не буває, два нагрівача з опором по 8 Ом підєднані послідовно без зворотнього звязку.
Здається живиться наступним чином, один раз подається напруга на два нагрівачі послідовно, другий раз тільки на одне плече. тобто один раз підєднується навантаження опором 16 Ом другий раз 8 Ом.
Заміри зняв, малювати почав. З чого зробити кріплення до кузова? Чорний метал +покраска чи нержавійка?
Далі буде...

vld
Новичок
Новичок

Повідомлення vld » 19 жовтня 2016, 01:09

Зняв сидіння пасажира. Подушку безпеки замінив на опір 2,2 Ом (0,125).
На приборній панелі все по старому, лампа діагностики подушок безпеки гасне, тобто помилок немає. [icon_thumbup2
При від'єднанні сидіння знімав клему з акумулятора, Не знаю скільки потрібно часу, щоб усе порозряджалося у машині, у мене вийшло так, що я знімав подушку десь через 8-10 хв після зняття клеми.

Gengzu
Понимающий
Понимающий
My car: Forester SH9
Меня зовут: Олег

Повідомлення Gengzu » 19 жовтня 2016, 04:55

А фотки того что получилось? :)
Forester SG5, 2.5л, АКПП, 2006г. (Tuned by BOXER POWER) -> Forester SH9 (Tuned by BilykWRX)

vld
Новичок
Новичок

Повідомлення vld » 24 жовтня 2016, 01:38

Фотки будуть, але поки що не готово.
З поганого:
1. Форестеру не подобаються подушки безпеки від БМВ. Так і не виміряв опір подушок, довірився порадникам, в результаті засвітився чек SRS і форестер попропсив їх перевірити.
Поставив замість подушки резистор і чек погас.
На даний момент мінус дві подушки у забезпеченні безпеки. Буду знати опір подушок БМВ буду думати як їх підключити.
2. У нових сидінь замок ременя безпеки рухається тільки вперед і назад, а при регулюванні висоти сидіння він починає не вміщатися і скоро на пластмасі форестера будуть сліди використання. Швидше за все подовжу його на довжину регулювання сидіння по висоті тобто +5см.
3. З підігрівом теж ще не розібрався. Ну тут від мене ніц не залежить. Тимчасово підключу на пряму від фішок штатного.
4. Пішов на авторинок і передивився як установлені сидіння іксів, зрозумів що мені потрібно було їх ще сильніше нахилити від руля.
5. Я умудрився вистрелити один піропатрон в підголовнику. :shock:

З доброго:
1. В порівнянні з штатними, сидіти комфортніше, поки що я дуже задоволений результатом.
2. Було пошкоджене одне сидіння, віддав на заміну одного елементу, почувши що буде коштувати робота + матеріал 150грн переживав у якому стані я отримаю своє сидіння назад. Коли забирав був дуже здивований перешили так, що і не підкопаєшся, взагалі не відрізняється тай ще й потертість забрали вздовж шва.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image