Климат-контроль Forester 2009

Обмен опытом эксплуатации. Все вопросы сюда.
Viktor_Zh
Новичок
Новичок
My car: в раздумиях

Климат-контроль Forester 2009

Повідомлення Viktor_Zh » 30 травня 2008, 17:27

Уважаемые владельцы нового Форестера 2009, скажите пожалуйста, как на нем работает климат-контроль?
На предыдущих моделях была проблема, что климат не совсем четко держал температуру, даже предлагалось ставить некий девайс для его улучшения:
http://www.geocities.com/samiam_68/Suba ... SC_Fix.htm
http://www.scoobymods.com/forums/showthread.php?t=4699

Вопрос в том, как на новом Форестере 2009? Исправили ли работу климата, увеличили ли количество датчиков?

maksmm
Понимающий
Понимающий
My car: 2.0X(MY09)
Меня зовут: макс
Card Number: 0

Re: Климат-контроль Forester 2009

Повідомлення maksmm » 30 травня 2008, 19:29

за кількість датчиків і різницю зі старим не скажу бо не маю з чим порівняти.

якщо коротко то кліматконтроль працює так що я його й не помічаю - в салоні комфортно.

а якщо детальніше то
є авторежим регулятора швидкості вентилятора і авторежим регулятора "куди дути". обидва в авто - повний кліматконтроль. а можна це все вручну переключати і окремо один від одного. режим "дути на лобове" сприймається як розпотівання
шкала температур (третій регулятор) 17-22-28 з кроком десь через 0.5 градуса якщо судити по клацаннях ручки. як воно її тримає? ну інколи підрегульовую клац туди - клац сюди на ходу - але не тому що температура поплила а тому що субєктивно захотілось. може вона й плаває але то термометр треба возити в салоні (компютер тільки зовнішню показує).
має воздухопроводи в ноги заднім пасажирам і має (я аж просльозився) маленьке піддувало на замок запалювання. ще книжка пише що є датчик сонця під лобовим який теж регулює клімат в залежності від сили сонця. як воно працює не знаю але пиляв по сонці 200 км і того сонця не відчував (вікна не тоновані).
вміє самостійно включати-виключати рециркуляцію салонного повітря.
якщо на сонці на стоянці нагрілась то включаєш - шумить звичайно сильно але вуха не закладає

які глюки.

посередині під аудіо - дві решітки з регулюванням вліво-вправо-вверх-вниз. а от регулювання більше-менше-закрити нема. а на бокових решітках є. чим воно грозить? мусиш довго шукати положення щоб холодом дуло мимо.

якийсь клапан кондюка під капотом спрацьовує як паровоз - шугає пішоходів коли на зебрі стоїш.

коли включається вентилятор на холостих - трошки чути вібрацію машини (це я вже над опозитником ізгаляюсь).

а так взагалі клімату зачьот.

Konst
Советчик
Советчик
My car: Suzuki Intruder VZ800/Z, Subaru Outback 2010
Меня зовут: Константин
Card Number: 10
Контактна інформація:

Повідомлення Konst » 30 травня 2008, 21:00

maksmm, описание алгоритма и недостатков очень похоже на климат в предыдущей модели.
отличия: старт с 17 градусов (было с 20), паровозное пшиканье под капотом, поддувало замка зажигания и абсолютно комфортная работа *CRAZY*
интересно еще сравнить зимой - исчез ли недостаток, когда в автомате начинает фигачить теплый воздух и остановить его можно только ручным вмешательством.

в общем похоже, в 09-м япы облагородили климат, но до выключения средних дефлекторов ручки у них почему-то не дошли.

bugas
Совет Клуба
Совет Клуба
My car: гитлерваген 3.0 tdi
Меня зовут: Женя
Card Number: 6

Повідомлення bugas » 30 травня 2008, 22:33

У меня с климатом нету никаких проблем. Как хочу так и кручу. А у вас есть?
Проблемы - это когда на ходу надо в кнопки попадать, чтоб что-то изменить :D А крутилки - классная весчь *THUMBS UP*

Konst
Советчик
Советчик
Контактна інформація:

Повідомлення Konst » 30 травня 2008, 22:44

bugas писав:У меня с климатом нету никаких проблем. Как хочу так и кручу.
Женя, если ручками крутить, то действительно проблем нет :) Ручной режим - самое ценное в субаклимате :)
А вот автомат в нашем с тобой MY как хочет, так и дует (в основном из-за недостатка инфы о текущей температуре в салоне).

Кстати, интересно, кто производит климат для Subaru? FHI или кто-то другой? В 2009 производитель тот же?

Виктор
Советчик
Советчик
My car: subaru
Меня зовут: Виктор
Card Number: 18

Повідомлення Виктор » 30 травня 2008, 23:02

Господа..а датчик как выглядит. Точнее интересует вопрос - а не проще сам датчик перенести в другое место..например к среднему подлокотнику ???

Konst
Советчик
Советчик
Контактна інформація:

Повідомлення Konst » 30 травня 2008, 23:04

Виктор, ты ж вроде вентилятор себе цеплял, чтобы на датчик дуть? Или я ошибаюсь?

Виктор
Советчик
Советчик
My car: subaru
Меня зовут: Виктор
Card Number: 18

Повідомлення Виктор » 30 травня 2008, 23:08

Мечты мечты ))) Я видел уже много таких переделок-доделок. Все руки не доходят сделать...В принципе ничего тяжелого нету. Просто расположение самого заборника воздуха сомнительное....Да и по первой ссылке в ногах тоже не лучше....Можно конечно взять обычную гофру для проводки и вывести заборник с вентилятором куда угодно.

Konst
Советчик
Советчик
Контактна інформація:

Повідомлення Konst » 30 травня 2008, 23:10

Интересно, в 2009-м датчик оставили в том же месте?
Если куда-то перенесли, можно стырить идею ;)

maksmm
Понимающий
Понимающий
My car: 2.0X(MY09)
Меня зовут: макс
Card Number: 0

Повідомлення maksmm » 31 травня 2008, 00:23

k0nst писав:Интересно, в 2009-м датчик оставили в том же месте?
Если куда-то перенесли, можно стырить идею ;)
а де він фізично має знаходитись? можу полазити при нагоді.

і ще така штука здається в новому форі є. регулятор температури має крайнє ліве окреме фіксоване положення яке означає що повітря як є назовні так в салон і подається.

а повний автомат цікаво працює. вдень катався - майже весь час горіли діоди "рециркуляція" і "а\с". на дворі було 23 на регуляторі 20.
ввечері їхав додому - діоди не горіли ніякі (повне авто далі). надворі 13 на регуляторі 20.
я взагалі що стоїть авто зауважив майже біля дому коли там якийсь смітник горів і я рециркуляцію вручну включив.

Відповісти

Повернутись до “Вопросы и ответы”