Я напевне тупий або про 1-2 передачу МКПП

Обмен опытом эксплуатации. Все вопросы сюда.
maksmm
Понимающий
Понимающий
My car: 2.0X(MY09)
Меня зовут: макс
Card Number: 0

Я напевне тупий або про 1-2 передачу МКПП

Повідомлення maksmm » 14 травня 2008, 22:58

На всіх машинах, на яких я їздив до форестера принцип був простий.
На 1-й рушаєш, рушив - включаєш 2-гу і котишся або розганяєшся по обстановці.
В тянучці на другій спокійно інколи навіть не рухаєш газ - на холостих помаленку тягне.

Але от в форестері зараз я не можу зрозуміти. 2-га передача реально починає тягнути десь після 30 км.год.
В тянучці інколи після різкого перестроювання на легкому підйомі на 2-й передачі тиснеш тапок а воно не їде.
По грунтовці аналогічно - 1-ша виє мотор, 2-га мотор давиться. А переключишся на понижайку - ляля.
Тобто, все по паспорту - написано максимальна тяга на 3400 оборотів, так воно і є. Тільки таке враження, що передаточні числа 1-2 передачі якось криво підібрані. На всіх інших - нормально.

Так от питання.
Це так має бути і просто треба привикнути і пересиливши інсктинти на швидкостях 30 мінус тупо втикати першу на ходу щоб машина їхала?
Чи може це якісь електронні настройки на період обкатки прописані, і дроссель так відпрацьовує?

Smith
Основатель Клуба
My car: Subaru Outback 2,5CVT 2011MY (NA)
Меня зовут: Валера
Card Number: 9

Re: Я напевне тупий або про 1-2 передачу МКПП

Повідомлення Smith » 15 травня 2008, 22:55

maksmm писав:Чи може це якісь електронні настройки на період обкатки прописані, і дроссель так відпрацьовує?
Насколько я помню, в период обкатки не рекомендуется крутить выше 3500 об/мин. Так вот если бы и стоял такой ограничитель, он бы наоборот давал возможность не раскручивая сильно мотор переключаться на передачу выше. Мне кажется дело не в настройках. Какой пробег машины?

Авиатор
Совет Клуба
Совет Клуба
My car: Forester 2.0X, МТ, 2007
Меня зовут: Сергей
Card Number: 1

Повідомлення Авиатор » 16 травня 2008, 00:14

На понижайке в пробке действительно классно.
По поводу "не едет" должна к 10 тк разъездится.

maksmm
Понимающий
Понимающий

Повідомлення maksmm » 16 травня 2008, 09:55

Smith писав:
maksmm писав:Чи може це якісь електронні настройки на період обкатки прописані, і дроссель так відпрацьовує?
Насколько я помню, в период обкатки не рекомендуется крутить выше 3500 об/мин. Так вот если бы и стоял такой ограничитель, он бы наоборот давал возможность не раскручивая сильно мотор переключаться на передачу выше. Мне кажется дело не в настройках. Какой пробег машины?
пробіг поки що 1000 км.
ну я так і обкатую в основному - стараюсь до 3000 крутити. просто в умовах київського екстремалу не получається це правило завжди витримати. і от в тих екстремальних умовах і вилазить цей глюк.
поки що в мене три варіанти:
1. я ще не привик до машини-коробки, але чогось це вперше я так довго привикаю.
2. погано відрегульоване (ще не притерте?) зчеплення - скільки обкатую стільки в мене таке враження і воно тільки посилююється. щоб включити першу або задню з місця - треба інколи добре ручкою попрацювати і педаль зчепленя аж в підлогу тиснути. а на малих швидкостях при переключені передач ніяк не можу позбутись частого легкого ривка машини (так ніби я зашвидко педаль відпустив) в самому низу ходу педалі. але тут по ідеї має місце вижимання зчеплення не до кінця, а при описаному глюці динаміки воно мало б пробуксовувати? хз, на 0-то обовязково буду перевіряти регулювання зчеплення.
3. електроніка. чому я про неї думаю? бо кожен день катаюсь для обкатки по трасі і після траси чогось машина в динаміці себе веде зовсім по-іншому ніж після міських пробок. я начитався що автомат має властивість адаптуватись до стилю водіння, так може в новий форестер на механіку вони щось подібне в електроніку прописали але крім дросселя ж здається більше нема куди?

bugas
Совет Клуба
Совет Клуба
My car: гитлерваген 3.0 tdi
Меня зовут: Женя
Card Number: 6

Повідомлення bugas » 16 травня 2008, 12:06

Авиатор писав:По поводу "не едет" должна к 10 тк разъездится.
+ 1. Это у меня первая не обкатанная машина, раньше брал б/у-шные. Тоже первые 10 тыс. сильно раздражала. Потом притерлось :).

maksmm
Понимающий
Понимающий

Повідомлення maksmm » 17 травня 2008, 23:59

короче це 90% обмеження електроніки. (10% залишаю поки що на власну тупість).
сьогодні тестив машину в різних режимах.
1. на оборотах нижче певної межі при різкому натисканні на газ "тапок в підлогу" машина не реагує взагалі. тобто як їхала так і їде. а от при плавному натисканні газу при тих же умовах - машина досить шустро розганяється.
2. на спідометрі вже 1200 км тому спробував розгін з місця до 100. мені жодного разу не вдалось розігнати її швидше ніж за 20 секунд (по паспорту має розганятись за 10). різні режими, різні дороги - все одно 20 секунд - не менше але й не більше.

ну і взагалі, якщо не обкатувати а просто їздити то для порівняння у 10-річного фіата (мінівен) з роботи з 130 сильним мотором і вагою 2500 кг динаміка краща.

таке враження що це якийсь захист від нештатних режимів (або електронна "целка" - сорі, з пісні слова не викинеш) на період обкатки. тепер риторичне питання - ренжим обкатки мають при то-0 знімати на сто вручну чи він сам після певного прбігу зніметься за алгоритмом компютера...
Востаннє редагувалось 18 травня 2008, 00:05 користувачем maksmm, всього редагувалось 1 раз.

Smith
Основатель Клуба
My car: Subaru Outback 2,5CVT 2011MY (NA)
Меня зовут: Валера
Card Number: 9

Повідомлення Smith » 18 травня 2008, 00:03

maksmm писав:адаптуватись до стилю водіння, так може в новий форестер на механіку вони щось подібне в електроніку прописали
Это наврядли.
Скорее всего еще не притерлось сцепление.
Покатайся как минимум до ТО-0 (1600км), потом уже будет видно.

Viktor_Zh
Новичок
Новичок
My car: в раздумиях

Повідомлення Viktor_Zh » 21 травня 2008, 12:31

Тут описано:
http://www.kupiavto.ru/txt/mat/001723/index1.asp?RUB=1

Первые 2 передачи форика очень растянуты, видимо с расчетом, что будет использована понижайка.
Для уверенного динамичного разгона необходимо ездить на понижайке, особенно в городе.
Для быстрого разгона алгоритм такой: 1пониженная -> 2пониженная ->2повышенная -> 3..4..5.
Это доказано неоднократно при заездах на 400 метров.

Я бы на вашем месте в городе не выключал понижайку вообще, только на трассе на высоких передачах.
Конечно в этом случае двигатель будет крутится больше и расход немного увеличится, но в динамике только выиграете.

maksmm
Понимающий
Понимающий

Повідомлення maksmm » 22 травня 2008, 18:30

Сьогодні проходив ТО-0 в офіційному сервісі.

менеджер заповнив анкетку з побажаннями, глянув чи не бита машина, відібрав ключі-техпаспорт-гарантійку і відправив на годину гуляти. стосовно обмеження потужності при обкатці - менеджер сказав що нічого такого в форестері нема і в анкеті нічого не писав.
я погуляв, а коли повернувся, то пішов на сто (машину звідти вже вигнали) і в лоб запитався першого попавшого майстра про це обмеження. майстер сказав що така фігня є але її повинні були зняти ще навіть при передпродажній підготовці і треба питати того хто машину робив. а на моє "хто, де?" він просто пішов до моєї машини, заліз кудись там де щиток запобіжників в салоні (я толком не бачив), подивився-пощупав і сказав що все нормально, обмеження знято.

ну і коли я виїхав на окружну - то машина не поїхала а полетіла \m/ . абсолютно інша динаміка і вона тепер розганяється нарешті *CRAZY* . так як до то-0 вона їхала аж на 3500 оборотів то тепер їде вже на 2500 і на різкий газ реагує зразу. роблю висновок що сьогодні мені обмеження зняли, про відсутність такого менеджер просто не шарить а про те що його знімають на предпродажці - ну не знаю, я б на місці салону не знімав до то-0, якщо машину на гарантії тримати потім :)

зи. в офіціалів на новий форестер нема нічого - ні килимків, ні бризговиків - взагалі нічого.

maksmm
Понимающий
Понимающий

Повідомлення maksmm » 22 травня 2008, 18:33

Viktor_Zh писав:
Я бы на вашем месте в городе не выключал понижайку вообще, только на трассе на высоких передачах.
ну не знаю. книжка прямо пише що на понижайці довго їздити не бажано.

Відповісти

Повернутись до “Вопросы и ответы”