про АКПП есть вопрос
-
ZiC
- Участник

- My car: Forester 2.5 XS S12
- Меня зовут: Іван
- Card Number: 0
Re: про АКПП есть вопрос
Питання про АКПП (масло) на модель форь 2011 2.5xs.
По віну на екзисті видає як 4SP-AUTOMATICTRANSMISSION тобто 4-х ступінчата. Рекомендоване масло idemitsu subaru atf-hp (для 5-ти), і subaru atf (4-х)
В той самий час в книжці написано, що 2,0 та 2,5 ідуть як 4-х ступінчаті, а турбо 5-ти. Декстрон 3 (для 4-х ступ) використовувати не рекомендується, в крайніх випадках. Тут я трохи в конфузі. На минулом форі також була 4-х ступінчата із допуском декстрон 3. Лив мотюл мульті атф. Тобто в цю коробку я таке масло лити вже не можу, хоча вона також 4-х ступінчата (запаси ще залишились, думав що будуть в нагоді.)
В записах від попереднього власника є згадування про заміну масла в коробці але не вказане на яке саме.
Так все ж, яке масло в даній моделі можна лити в коробку окрім оригіналу subaru atf ?
п.с. Судячи із усього в цю коробку можна лити мульті атф.
По віну на екзисті видає як 4SP-AUTOMATICTRANSMISSION тобто 4-х ступінчата. Рекомендоване масло idemitsu subaru atf-hp (для 5-ти), і subaru atf (4-х)
В той самий час в книжці написано, що 2,0 та 2,5 ідуть як 4-х ступінчаті, а турбо 5-ти. Декстрон 3 (для 4-х ступ) використовувати не рекомендується, в крайніх випадках. Тут я трохи в конфузі. На минулом форі також була 4-х ступінчата із допуском декстрон 3. Лив мотюл мульті атф. Тобто в цю коробку я таке масло лити вже не можу, хоча вона також 4-х ступінчата (запаси ще залишились, думав що будуть в нагоді.)
В записах від попереднього власника є згадування про заміну масла в коробці але не вказане на яке саме.
Так все ж, яке масло в даній моделі можна лити в коробку окрім оригіналу subaru atf ?
п.с. Судячи із усього в цю коробку можна лити мульті атф.
- VadimI
- Участник

- My car: Outback 2006, EJ253, MT
- Меня зовут: Vadim
Что лить - вообще-то в мануальнике написано. А вот что доливать - вопрос сложный. Сам озадачен этим вопросом. Предыдущий хозяин понятия не имеет, что ему лили в коробку.ZiC писав: Так все ж, яке масло в даній моделі можна лити в коробку окрім оригіналу subaru atf ?
- speed-rs
- Советчик

- My car: Subaru Impreza WRX Red Beast
- Меня зовут: speed-rs
- Card Number: 103
- Контактна інформація:
Советую поменять масло полностью!!!VadimI писав:Что лить - вообще-то в мануальнике написано. А вот что доливать - вопрос сложный. Сам озадачен этим вопросом. Предыдущий хозяин понятия не имеет, что ему лили в коробку.ZiC писав: Так все ж, яке масло в даній моделі можна лити в коробку окрім оригіналу subaru atf ?
http://www.drive2.ru/r/subaru/1242319/
https://www.facebook.com/wrt13
Chayka-ring 2014 (шпилька): 1:31.7 Forester
Chayka-ring 2014 (мото): 1:27.0 Forester
Chayka-ring 2014 (шпилька): 1:26.65 Impreza WRX
Feo-ring 2016 : 29.88 Impreza WRX
https://www.facebook.com/wrt13
Chayka-ring 2014 (шпилька): 1:31.7 Forester
Chayka-ring 2014 (мото): 1:27.0 Forester
Chayka-ring 2014 (шпилька): 1:26.65 Impreza WRX
Feo-ring 2016 : 29.88 Impreza WRX
-
ZiC
- Участник

Та весь прикол в тому, що в мануалі написано subaru ATF(4)та subaru ATF-HP(5).VadimI писав:Что лить - вообще-то в мануальнике написано. А вот что доливать - вопрос сложный. Сам озадачен этим вопросом. Предыдущий хозяин понятия не имеет, что ему лили в коробку.ZiC писав: Так все ж, яке масло в даній моделі можна лити в коробку окрім оригіналу subaru atf ?
В той самий час Мотюл мулті атф, котрого у мене ще майже 4-ри банки залишилось, має субаровські допуски (більш детально десь на дромі читав) і масло покриває обидва subaru ATF та ATF-HP.
Під субаровські допуски також попадає адінол і кастрол multivehical. Ще лікві моллі топ тек 1200. Але із досвіду використання на минулому субарі я б його не лив. Десь тут в гілці колись писав як коробка просто дико брикалась десь в районі 15-20 тис. Повнісю замінив на мотюл і все минуло.
Я схильний зробити повну заміну на мотюл ближче до осені. Чому мотюл? Судячи із історії обслуговування у офіціалів, практично у все лилось мотюл. Тільки в коробку не було написано, що там можливо також мотюл.
- VadimI
- Участник

- My car: Outback 2006, EJ253, MT
- Меня зовут: Vadim
Вот в связи с этим вопросы.speed-rs писав: Советую поменять масло полностью!!!
Outback 2005 191 тыс c коробкой TZ.
Залито что-то красное. На вид светлое, без постороннего запаха, уровень нормальный. Когда менялось - неизвестно.
В продаже в магазе из Dеxron III совместимых самое приличное только Valvoline MAXLIFE DEX/MERC ATF. Но оно, судя по документации, жидковатое.
Можно купить в интернет магазине AMSOil Multi-Vehicle Synthetic Automatic Transmission Fluid (ATF) но получится дороже оригинала. Его параметры.
Kinematic Viscosity @ 100˚C, cSt (ASTM D445) - 7.5
Kinematic Viscosity @ 40˚C, cSt (ASTM D445) - 38.5
Viscosity Index (ASTM D2270) -165
Pour Point ˚C (˚F) (ASTM D97) - (-63)
Flash Point ˚C (˚F) (ASTM D92)- 234 (453)
Four-Ball Wear Test (ASTM D4172 @ 40 kg, 75˚C, 1200 rpm, 1hr), Scar, mm. - 0.39
Brookfield Viscosity @ -40˚C, cP (ASTM D2983) - 9755
Можно также у дилеров купить Оригинал Subaru ATF HP. В принципе и там же поменять, но я не сильно верю, что они будут снимать поддон чистить сетку маслозаборника и т.д. и т.п. Или искать в онлайне:
Idemitsu ATF HP (цена вполне приемлемая),
Subaru ATF HP - дороже Idemitsu
Castrol Transmax J (не люблю я Castrol да и не могу найти),
Pennzoil ATF J - тоже не могу найти. Eсть только Pennzoil ATF Dexron VI Automatic Transmission Fluid Dexron III совместимая.
Но ATF HP вроде как не совместимы с Dexron III. Не уверен что удасться удалить из коробки всю старую жидкость.
Заранее признателен за ответы.
P.S. Европейских масел типа Neste ATF-X и др. тут у нас увы нет.
P.P.S. Всем спачибо, заказал Idemitsu ATF HP.
-
ZiC
- Участник

Запитання по процедурі перевірці рівня масла. Запитую просто для уточнення.
Процедура перевірки масла акпп у нових моделей субарей на прикладі мойого авто (в підписі)тотожна як і на попередній моделі форь 2005 року?
На рівній площадці авто, проганяємо селектором по всім передачам із невеликою затримкою 2-3 секунді на кожній позначці. Дивимось на щуп. Менше доливаємо, більше...Відкачуємо?
До чого це я. Вирішив перевірити масло в автоматі. Прогнав по передачам. Як із заходом на спорт та понижайку так і без заходу на нх. Просто P-R-N-D.
Рівень був і є вище позначки F (гаряча), майже(!) на 1 см. Присутні бульбашки, небагато але скупченням в районі верхньої позначки. Так і рядно по довжині щупа. Не спінено просто бульбашки. Трохи відкачав, бульбашок стало менше. На запах пахне маслом, по колору також чисте.
Це так "заливають" офіцали.
Процедура перевірки масла акпп у нових моделей субарей на прикладі мойого авто (в підписі)тотожна як і на попередній моделі форь 2005 року?
На рівній площадці авто, проганяємо селектором по всім передачам із невеликою затримкою 2-3 секунді на кожній позначці. Дивимось на щуп. Менше доливаємо, більше...Відкачуємо?
До чого це я. Вирішив перевірити масло в автоматі. Прогнав по передачам. Як із заходом на спорт та понижайку так і без заходу на нх. Просто P-R-N-D.
Рівень був і є вище позначки F (гаряча), майже(!) на 1 см. Присутні бульбашки, небагато але скупченням в районі верхньої позначки. Так і рядно по довжині щупа. Не спінено просто бульбашки. Трохи відкачав, бульбашок стало менше. На запах пахне маслом, по колору також чисте.
Це так "заливають" офіцали.
- cherik
- Участник

- My car: forester 2.5XT
- Меня зовут: Юра
- Контактна інформація:
А кто подскажет - совместимость наших коробок(тип-трон TV1) с JDM?
Где-то встречал на сайте - но сейчас не могу найти.
-
Oleg B
- Совет Клуба

- My car: Forester 07 2.5T,6MT FSTI,APS FMIC,APS DR-55,Kelford 272
- Меня зовут: Олег
- Card Number: 55
- Контактна інформація:
Скорее всего будут разные передаточные числа главной пары, т.е. надо ставить будет с редуктором JDM, после этого спидометр начнёт врать.cherik писав:А кто подскажет - совместимость наших коробок(тип-трон TV1) с JDM?
- cherik
- Участник

- My car: forester 2.5XT
- Меня зовут: Юра
- Контактна інформація:
Еще один вопрос.
Дайте, плиз, контактов - кто где смотрел коробки.
Есть проблема, но никто толком не может сказать в чем.
- Pawkez
- Совет Клуба

- My car: Forester 2006 SG 2.0 AT
- Меня зовут: Павел
- Card Number: 279
Проблему озвучить не помешает.cherik писав:Еще один вопрос.