про АКПП есть вопрос
- Pawkez
- Совет Клуба

- My car: Forester 2006 SG 2.0 AT
- Меня зовут: Павел
- Card Number: 279
Re: про АКПП есть вопрос
АФТ меняем на масло для мт.....
Меня смутил ФИЛЬТР, там его вроде не идет? Или я что-то путаю?
- STARpom
- Понимающий

- My car: S-Edition 2012
- Меня зовут: Макс
- Card Number: 275
На Форях SG5 которые на автомате фильтр есть точно! Я при замене масла в коробке 100% менял и фильтр.Pawkez писав:АФТ меняем на масло для мт.....
- Pawkez
- Совет Клуба

на автомате есть, куда ж без него ))
-
Oleg B
- Совет Клуба

- My car: Forester 07 2.5T,6MT FSTI,APS FMIC,APS DR-55,Kelford 272
- Меня зовут: Олег
- Card Number: 55
- Контактна інформація:
На механике в КПП фильтров нет.
4АТ бывают некоторые и без выносного фильтра, с завода установлена просто заглушка. На VAZZA СТО умеют на них ставить фильтр АКПП (изготавливают адаптер).
4АТ бывают некоторые и без выносного фильтра, с завода установлена просто заглушка. На VAZZA СТО умеют на них ставить фильтр АКПП (изготавливают адаптер).
-
ZiC
- Новичок

- My car: Forester 2.5 XS S12
- Меня зовут: Іван
- Card Number: 0
Нещодавно помітив не зовсім приємну штуку у поведінці АКПП, а точніше це вже якась тенденція, тому що трапилась в третє.
Поштовх/пінок/удар чи ще як це явище називають на дромі. Як правило це траплялось коли ручка була в положенні D. По місту в основному на 3-й катають (пробки тягнучки і т.і.) D на трасі.
Удар як правило з'являється коли трохи заповільнюєшся, а потім тиснеш газ (не так щоб тапок в пол), але тисну жваво. Іде відчутна перегазовка, а потім удар аж під дупою відчуваю удар
, і доволі відчутний. Удар відбувається між другою та третьою передачами.
Коли плавно тиснеш то начебто все нормально. Раніше такого не спостерігалось. Та і взагалі коли їздиш по місту навіть на D то в принципі ніяких аномалій не спостерігаю. Плавне перемикання із незначою затримкою, плавною і м"якою.
З приводу проблеми, частково грішу на масло, 30+тищ проїхав із дня повної заміни масла. Замінив можливо не зовсім на те що варто було. Залите лікві моллі top tech 1100.
На вигляд масло світло-рожеве, запаху гарі також не помітив. Повітря немає, чи надмірної кількості бульбашок. Рівень як по мануалу.
Початково почав цікавитись, кажуть що може також відповідний соленоїд заїдати чи залипати.
В когось щось подібне траплялось?
Поштовх/пінок/удар чи ще як це явище називають на дромі. Як правило це траплялось коли ручка була в положенні D. По місту в основному на 3-й катають (пробки тягнучки і т.і.) D на трасі.
Удар як правило з'являється коли трохи заповільнюєшся, а потім тиснеш газ (не так щоб тапок в пол), але тисну жваво. Іде відчутна перегазовка, а потім удар аж під дупою відчуваю удар
Коли плавно тиснеш то начебто все нормально. Раніше такого не спостерігалось. Та і взагалі коли їздиш по місту навіть на D то в принципі ніяких аномалій не спостерігаю. Плавне перемикання із незначою затримкою, плавною і м"якою.
З приводу проблеми, частково грішу на масло, 30+тищ проїхав із дня повної заміни масла. Замінив можливо не зовсім на те що варто було. Залите лікві моллі top tech 1100.
На вигляд масло світло-рожеве, запаху гарі також не помітив. Повітря немає, чи надмірної кількості бульбашок. Рівень як по мануалу.
Початково почав цікавитись, кажуть що може також відповідний соленоїд заїдати чи залипати.
В когось щось подібне траплялось?
- Gengzu
- Понимающий

- My car: Forester SH9
- Меня зовут: Олег
а если включить power то повторяется проблема? на "3" как я понимаю всё ок?
Forester SG5, 2.5л, АКПП, 2006г. (Tuned by BOXER POWER) -> Forester SH9 (Tuned by BilykWRX)
- Pawkez
- Совет Клуба

Пробег то какой? Температура масла (коробки) влияет на появления этой хвори?
1. поехать к официалам и сделать адаптацию коробки (варианта два из разряда поможет/не поможет), заодно они могут по логам и давлению насоса определить (субъективно) что там не так.
2. долго и нудно менять масла, в поисках ТОГО самого...
3. ехать к коробочных дел мастерам и консультироваться ( там ответ будет, нужно все перебрать...)
Вариантов несколько на самом деле:
если происходит только на Д, то есть вероятность что есть проблема с блокировкой/разблокировкой гидромуфты (ремонт)
возможно износ пакета фрикционов проявляет себя так (ремонт с заменой)
возможно, что чаще уже приехал пакет фрикционов который подключает задний мост (ремонт с заменой)
Самый простой и дешевый вариант определиться с проявлением этого недуга на холодную/горячу и сгонять к офам на адаптацию.
Все остальные варианты - перебор коробки.
1. поехать к официалам и сделать адаптацию коробки (варианта два из разряда поможет/не поможет), заодно они могут по логам и давлению насоса определить (субъективно) что там не так.
2. долго и нудно менять масла, в поисках ТОГО самого...
3. ехать к коробочных дел мастерам и консультироваться ( там ответ будет, нужно все перебрать...)
Вариантов несколько на самом деле:
если происходит только на Д, то есть вероятность что есть проблема с блокировкой/разблокировкой гидромуфты (ремонт)
возможно износ пакета фрикционов проявляет себя так (ремонт с заменой)
возможно, что чаще уже приехал пакет фрикционов который подключает задний мост (ремонт с заменой)
Самый простой и дешевый вариант определиться с проявлением этого недуга на холодную/горячу и сгонять к офам на адаптацию.
Все остальные варианты - перебор коробки.
-
ZiC
- Новичок

На повер не пробував. Але у вси інших режимах акпп поводиться нормально. Та і в Д також якщо без різких рухів. Та і то, іноді стартую(вище описано) і нічого не трапляється. А от один із 10-ти грюкає.Gengzu писав:а если включить power то повторяется проблема? на "3" как я понимаю всё ок?
2 Pawkez
Думаю зайнятись діагностикою у субаристів одразу після свят. Частину що ви описали мені вже озвучували на то(присутній гул після 100, як на Д так і на положенні 3). Але то все було на словах.
І ще. Читав що коли масло не розігріте може грюкати, так би мовити ластівки початку проблем. І саме цікаве, всі ці випадки трапились саме зранку коли тільки виїзджав на роботу. Маю тенденцію прогрівати машину до роб. обертів а потім виїзджати. Але не впевнений що масло кпп доходить до потрібної температури. На гарячу я такого ефекту не спостерігав. І на останок, перед тим як грюкнути із прогазовкою, виникає таке відчутя що машина по потужності трішки просідає.
п.с. Машина із пробігом 134+ (рідний пробіг) по запису глянув я міняв масло в районі 120 тищ. Тобто йому і 20 тищ немає.
- Pawkez
- Совет Клуба

Масло прогреется километров через 5-10 в зависимости от погоды стиля езды.
Полюбому без диагностики это гадание на кофейной гуще. Но и диагностика скорее всего нового ничего не скажет.
Скорее всего дело в подуставшем пакете фрикционов и его замена более чем не дешевое занятие.
Целесообразность выбирает каждый сам для себя.
По поводу оф я не зря написал. Диллерский сканер имеет возможность менять некоторые калибровки в коробке, это первое что нужно сделать.
Полюбому без диагностики это гадание на кофейной гуще. Но и диагностика скорее всего нового ничего не скажет.
Скорее всего дело в подуставшем пакете фрикционов и его замена более чем не дешевое занятие.
Целесообразность выбирает каждый сам для себя.
По поводу оф я не зря написал. Диллерский сканер имеет возможность менять некоторые калибровки в коробке, это первое что нужно сделать.
-
ZiC
- Новичок

Звучить недешево. Але що поробиш?
Ну і якраз ось тих 5-10ть кілометрів точно немає. А отже удар траплявся тільки на прохолодну погоду і не напрогріту коробку. Решта часу як я і писав, все нормально. Ще як варіант можна відключити повний привід і спробувати на золодну той самий трюк.
(на коробку в мене вже два роки як фінанси пролежують. мабуть прийшов їхній час.)
Ну і якраз ось тих 5-10ть кілометрів точно немає. А отже удар траплявся тільки на прохолодну погоду і не напрогріту коробку. Решта часу як я і писав, все нормально. Ще як варіант можна відключити повний привід і спробувати на золодну той самий трюк.
(на коробку в мене вже два роки як фінанси пролежують. мабуть прийшов їхній час.)