запах від мотора в салоні
-
koscoder
- Новичок

- My car: forester 2.0 S-Turbo
- Меня зовут: Kos
- Card Number: 0
Re: запах від мотора в салоні
У меня в салоне был запах бензина. Как раз когда наступили холода.
Я заметил это сразу и бороться начал немедленно, потому как загореться в один прекрасный момент не хотелось.
На СТО 4 часа лазили не могли найти причину. В итоге я накопал в интернете и на СТО нашли, что под впускным коллектором металлические трубки бензопровода соединены резиновым шлангом на хомутах. В шланге была трещина, от хомута и вдоль шланга на несколько см. Самое интересное, что на холостом ходу бензин не сочился, и только если поддать газу была видна течь.
С наступлением холодов резина шлангов твердеет и может лопнуть при давлении (если шланг старый). Также она еще и сжимается и хомуты ослабляются, что также может привести к протеканию.
Так что если после "оджига" завоняло бензином, то стоит проверить. А если маслом или резиной, то так и должно быть.
Я заметил это сразу и бороться начал немедленно, потому как загореться в один прекрасный момент не хотелось.
На СТО 4 часа лазили не могли найти причину. В итоге я накопал в интернете и на СТО нашли, что под впускным коллектором металлические трубки бензопровода соединены резиновым шлангом на хомутах. В шланге была трещина, от хомута и вдоль шланга на несколько см. Самое интересное, что на холостом ходу бензин не сочился, и только если поддать газу была видна течь.
С наступлением холодов резина шлангов твердеет и может лопнуть при давлении (если шланг старый). Также она еще и сжимается и хомуты ослабляются, что также может привести к протеканию.
Так что если после "оджига" завоняло бензином, то стоит проверить. А если маслом или резиной, то так и должно быть.
- sergios
- Участник

- My car: Forester 2.0 2009MY 1N
- Меня зовут: Сергей
- Card Number: 153
koscoder писав:На СТО 4 часа лазили не могли найти причину. В итоге я накопал в интернете и ........
- mouse
- Понимающий

- My car: Forester 2.5T 2006,AT,ГБО
- Меня зовут: Влад
- Card Number: 32
- Контактна інформація:
эта очень старая проблема о которой часто слышал от владельцев импрез. Субару, в своё время, даже солюшен по этой проблеме выпустила, т.к. диагностировать её действительно было проблемотично...
АнГеЛ В оБлИчИи ДьЯвОла....
- maksmm
- Понимающий

- My car: 2.0X(MY09)
- Меня зовут: макс
значить давайте так.Шурик писав:НИКАКАЯ ЭТО НЕ ХИМИЯ!!!! Или у нас поля тоже посыпают - такой же запах появлялся при слаломе на заснеженных полях и площадках далеко от цивилизации.
якщо позажигати в снігу-полі-піску то починає воняти віскомуфта. воняє вона такою жосрткою гаррю.
якщо підпалити зчеплення то воно воняє ближче в сторону паленої резини.
якщо стартонути з пробуксовкою або буксанути на льоді до асфальту то воняє просто паленою резиною.
якщо тільки завів машину то трохи воняє з вихлопної типу хімікатами потім проходить.
якщо пропускає масло турбіна то воняє ароматним шампунем з вихлопної.
а от то що воняє про що я говорив - воняє зовсім не так як все вищеперечислене. приблизно останній раз такий запах я чув коли сверлив сталь швидкісною дреллю і капав в місце сверління масло. якби воняло інакше я б питання не піднімав. і розбирався я в тому приблизно так і стільки як і koscoder з запахом бензину
і до речі. получається що пічка захоплює й інші запахи які не мала б захоплювати. наприклад в пробці якщо стати за корчем близько - приходиться включати рециркуляцію бо та солома якою заправлений корч і пихтить в районі радіатора - зразу в салоні. може це насправді глюк не моїх мозгів а глюк пічки нового форя? до цього часу я був впевнений що в пічку заходить повітря з області між капотом і лобовим але от зараз почав сумніватись... треба покурити ще раз книжки мудрі...
- Шурик
- Советчик

- My car: Лісапєд.
- Меня зовут: Кто!?
- Контактна інформація:
Шноркель прицепи.maksmm писав: і до речі. получається що пічка захоплює й інші запахи які не мала б захоплювати. наприклад в пробці якщо стати за корчем близько - приходиться включати рециркуляцію бо та солома якою заправлений корч і пихтить в районі радіатора - зразу в салоні. може це насправді глюк не моїх мозгів а глюк пічки нового форя? до цього часу я був впевнений що в пічку заходить повітря з області між капотом і лобовим але от зараз почав сумніватись... треба покурити ще раз книжки мудрі...
Борітеся – поборете, Вам бог помагає! За вас правда, за вас сила. І воля святая!
- maksmm
- Понимающий

- My car: 2.0X(MY09)
- Меня зовут: макс
ну судячи по всьому ти свою гравіцапу вже викурив? торкнуло?Шурик писав: Шноркель прицепи.И Физику покури.
- alt
- Новичок

- My car: forester 2.5 XS
- Меня зовут: Юра
В підтримку теорії maksmm'а скажу що в мене подібний аромат появляється після поїздки по каші зі снігу, солі і бруду, а особливо при паркуванні на бордюрах і в нерозчищених двориках, де тої каші валом.
Причому минулої зими такого запаху ніби не було, хоча тоді дороги в Києві чистили.
- Francotte
- Понимающий

- My car: SH 2,5 атмо 08г
- Меня зовут: Дед
Запахов могет быть великое множество.Но как обсуждать тему, не видя ( не обнюхав ) объект? Это же не Шанель №5!maksmm писав:от після того як пройшли морози появилась така штука - після кожної зупинки на світлофорі таке враження що в салоні при включеному вентиляторі пічки чути запах як з маслом від гарячого мотора (а може від спаленого зчеплення? - але вроді ні хоч трохи подібно) - вже всюди заглядав вроді нічого підозрілого.
поки що версія що від мокрої дороги закидує воду на гарячий мотор і при зупинці "пара" накопичується під капотом - при старті її хапає вентилятор а потім її видуває під час руху.
але проблема в тому що зимою не раз на турбомоторі підпалив зчеплення - може я його таки спалив в хлам вже?
Будьмо здорові ,
- Sanito
- Новичок

- My car: Forester 2.5 Turbo 2S
- Меня зовут: Александр
- Контактна інформація:
Приятный запах такого паленого железа, как и говорили (вроде).
Сегодня с Троещины через Московский была свободна полоса, вгатил ~180, так потом долго приятно пахло
Как в том анекдоте, этот запах ни с чем не перепутаешь и шампанским не перебьёшь
Сегодня с Троещины через Московский была свободна полоса, вгатил ~180, так потом долго приятно пахло
Как в том анекдоте, этот запах ни с чем не перепутаешь и шампанским не перебьёшь
Musha ring rumma do damma da
Стаканами звеня, уйду
Я в путь неблизкий,
Было б виски у меня!
Стаканами звеня, уйду
Я в путь неблизкий,
Было б виски у меня!
- Max_Dieand
- Понимающий

- My car: MB W211 E220
- Меня зовут: Makc
- Card Number: 117
- Контактна інформація:
Погода сухая, луж нету. Хорошенько дал просраться по пути на работу, местами погазовал, местами потормозил. По приезду дал машине пару минут поработать перед тем как глушить, через 30 секунд стояния в салон пошел запах "жаренного" 
Так что, гипотезы о попадении воды, солей, омывателя - можно в топку
Так что, гипотезы о попадении воды, солей, омывателя - можно в топку
Кататися чи не кататися - ось в чiм питання!