Вопрос по лямбде?

Обмен опытом эксплуатации. Все вопросы сюда.
Pawkez
Совет Клуба
Совет Клуба
My car: Forester 2006 SG 2.0 AT
Меня зовут: Павел
Card Number: 279

Re: Вопрос по лямбде?

Повідомлення Pawkez » 19 липня 2015, 21:43

ZiC писав: В томі і питання, я не можу зрозуміти її призначення. Якщо я поміняю першу лямбду, а друга робоча, навіщо тоді ця обманка? Чи ця обманка вже робиться тоді коли сама пічка поплавилась в середині?

P0420 (Слишком низкая производительность катализатора (bank 1)

Дальше продолжать про необходимость обманки?

Oleg B
Совет Клуба
Совет Клуба
My car: Forester 07 2.5T,6MT FSTI,APS FMIC,APS DR-55,Kelford 272
Меня зовут: Олег
Card Number: 55
Контактна інформація:

Повідомлення Oleg B » 19 липня 2015, 22:36

Pawkez писав:
ZiC писав: В томі і питання, я не можу зрозуміти її призначення. Якщо я поміняю першу лямбду, а друга робоча, навіщо тоді ця обманка? Чи ця обманка вже робиться тоді коли сама пічка поплавилась в середині?

P0420 (Слишком низкая производительность катализатора (bank 1)

Дальше продолжать про необходимость обманки?
Может быть и от плохого бенза, особенно по жаре.
Стирать ошибку и наблюдать на разных бензах, если ошибка системная - вырезать каты и поставить обманку.

Pawkez
Совет Клуба
Совет Клуба

Повідомлення Pawkez » 19 липня 2015, 23:45

Oleg B писав: Может быть и от плохого бенза, особенно по жаре.
Стирать ошибку и наблюдать на разных бензах, если ошибка системная - вырезать каты и поставить обманку.
Ворвался )))

Подозреваю, что не от плохого бенза она горит. Тем более подогрев первой помер.

Обманка на 2ю имхо не помешает в любом случае, авто не с завода то. А если выбить кат то и выхлопом надо сразу заниматься. Штатный быстро рассвистится и умрет.

gnsrl
Новичок
Новичок
My car: Forester 2.0 SH AT 2008 р.
Меня зовут: Слава
Card Number: 0

Повідомлення gnsrl » 20 липня 2015, 11:35

ZiC писав:Якраз актуальна проблема і для мене. Місяць як чек світився, на днях до субаристів заїхав щоб продзвонили сам чек.
Видало дві помилки, перша лямба р0420, та підігрів лямбди р0370 (точно не запам'ятав).
Датчик кисню під заміну. Також сказали що варто замість заднього ставити обманку. Правда не розумію навіщо коли задній датчик робочий.
Тепер по самій першій лямбді, як краще вчинити (дорого як не як) брати оригінал на екзисті оригінал (22641-AA280) в районі 3400, на атр-і в районі 3150 грн? Чи аналоганалог від денсо (box-307) на порядок дешевший. Ну чи кота в мішку із грою на вдачу, брати на розборі ориінал?
Денсовський по ціні спокусливий від 3400грн порівняноі із 2050 грн. (на атр-і).
І ще, ці обманки, вони десь продаються чи це щось на кшталт ми-самі-робимо на сто?
Якась плутанина. Мова про перший датчик, а помилка "більше" свідчить про те, що згорів підігрів другого. Чому "більше"! Тому що P0370 - це зовсім інша помилка, що не стосується лямбда-зондів. Може P0037? Тоді це саме другий датчик! А якщо згорів підігрів першої, то повинна бути P0031. Може варто уточнити?! :)
...Конец простой: пришел тягач, и там был трос, и там был врач...

ZiC
Новичок
Новичок
My car: Forester 2.5 XS S12
Меня зовут: Іван

Повідомлення ZiC » 20 липня 2015, 15:43

gnsrl писав: Якась плутанина. Мова про перший датчик, а помилка "більше" свідчить про те, що згорів підігрів другого. Чому "більше"! Тому що P0370 - це зовсім інша помилка, що не стосується лямбда-зондів. Може P0037? Тоді це саме другий датчик! А якщо згорів підігрів першої, то повинна бути P0031. Може варто уточнити?! :)
Так, саме так Р0037. Я запам'ятав 37 :) Тому і написав що "точно не пам'ятаю".
Трохи пошерстив і поцікавився глибше цим питанням, таки да, варто ставити обманку, навіть необхідно. Вже знайшов, можна придбати в районі 130-120 грн.

Щодо якості палива. В основному заправляюсь на ВОг чи окко 95-й. Іноді на АНП ллю їхній під маркою супер.
Тут інше питання, в мене встановлено газ. А на газу, як мені пояснили, лямба може швидше прогоріти. Навіть варіатор не сильно рятує.

gnsrl
Новичок
Новичок

Повідомлення gnsrl » 20 липня 2015, 16:37

P0037 HO2S Низкий уровень сигнала цепи управления нагревателем датчика кислорода (Банк 1 Датчик 2)

Тобто міняти треба другий лямбда-зонд! А знову ж таки, а чому вище мова йшла про перший? :) На СТО так сказали?

ZiC
Новичок
Новичок
My car: Forester 2.5 XS S12
Меня зовут: Іван

Повідомлення ZiC » 22 липня 2015, 13:23

gnsrl писав:P0037 HO2S Низкий уровень сигнала цепи управления нагревателем датчика кислорода (Банк 1 Датчик 2)

Тобто міняти треба другий лямбда-зонд! А знову ж таки, а чому вище мова йшла про перший? :) На СТО так сказали?
Було дві помилки. Перша р0420, друга вище згадана.
Перша вискакувала набагато раніше. Я скидав клейму з іншими цілями, не для обнулення.

п.с. Я ніколи не зупиняюсь на одному сто для діагностики. Краще витрати якихось 50-100 грн але бути впевненим. Заїжджав на ще одне сто, теж саме сказали. Пеший здох, другий на обманку.

Pawkez
Совет Клуба
Совет Клуба

Повідомлення Pawkez » 22 липня 2015, 14:09

ZiC писав:
Було дві помилки. Перша р0420, друга вище згадана.
Перша вискакувала набагато раніше. Я скидав клейму з іншими цілями, не для обнулення.

п.с. Я ніколи не зупиняюсь на одному сто для діагностики. Краще витрати якихось 50-100 грн але бути впевненим. Заїжджав на ще одне сто, теж саме сказали. Пеший здох, другий на обманку.
Pawkez писав: P0420 (Слишком низкая производительность катализатора (bank 1)
К первой лямбде не имеет отношения. Кат стоит после нее.

Alex_S
Понимающий
Понимающий
My car: forester 2.0 акпп 2004г. атмо
Меня зовут: Саша

Повідомлення Alex_S » 12 серпня 2015, 21:36

Добрый вечерок, у меня Форь 04г. 2.0 125л.с. Нужна помощь, кто знает какое сопротивление на первой лямбде на подогрев. Или еще вариант, если у кого есть подобный Форь с рабочей лямбдой на Троещине чтобы замерить. Электрик находится на Братиславской около магазина АТЛ.

gnsrl
Новичок
Новичок

Повідомлення gnsrl » 12 серпня 2015, 22:02

Не знаю для чого саме потрібно знати опір. Можливо допоможе така думка. Для підігріваючих елементів характерно мати або номінальний опір (в декілька Ом), або зовсім його не мати (коли згорів чи обірвався). Проміжні значення якщо і бувають при несправності, то надовго не затримуються. Все одно догорить.

Відповісти

Повернутись до “Вопросы и ответы”