Питання по МКПП нових09 (а може й не тільки) Форестерів

Обмен опытом эксплуатации. Все вопросы сюда.
maksmm
Понимающий
Понимающий
My car: 2.0X(MY09)
Меня зовут: макс
Card Number: 0

Re: Питання по МКПП нових09 (а може й не тільки) Форестерів

Повідомлення maksmm » 06 червня 2008, 17:44

tarasic ® писав: к сцеплению привыкал месяца 2 (стаж вождения более 8 лет ... )
ясненько...
значить на вихідні знову на площадку їду...
принаймні легше на душі стало що то не техніка винувата а інстинкти вироблені на інших "несубарах".

tarasic ®
Новичок
Новичок
My car: Accord Tourer TYPE S
Меня зовут: Серёга
Контактна інформація:

Повідомлення tarasic ® » 06 червня 2008, 17:55

maksmm писав:
tarasic ® писав: к сцеплению привыкал месяца 2 (стаж вождения более 8 лет ... )
ясненько...
значить на вихідні знову на площадку їду...
принаймні легше на душі стало що то не техніка винувата а інстинкти вироблені на інших "несубарах".
))))

техника - техника )))

неделя, что бы понять где "хватает" сцепление - это по моему круто ))
учитывая тот факт, что садясь за руль другой машины (не важно какой) - на это обычно уходит минуты 2 )))

может конечно это оно (сцепление) так "притирается" )))))

я особо не парился ... "плохих" звуков нет, рывков и т.п. тоже, тяга нормальная на всем диапазоне оборотов ... решил, что надо притираться к форю - в итоге так и получилось = притерлись друг к другу и все ок)))

maksmm
Понимающий
Понимающий

Повідомлення maksmm » 06 червня 2008, 20:16

tarasic ® писав:
неделя, что бы понять где "хватает" сцепление - это по моему круто ))
учитывая тот факт, что садясь за руль другой машины (не важно какой) - на это обычно уходит минуты 2 )))

может конечно это оно (сцепление) так "притирается" )))))
ну так тому і розводжу тут флуд бо не можу зрозуміти чого воно так довго "притирається". :D

тут ще говорив з людьми - кажуть що на нових машинах інколи попадає в зчеплення всякий консервант чи ще якась технологія і треба його пару раз підпалити і обкатати щоб все притерлось.
так собі думаю що до 10000 буду тупо кататись як є а якщо не обкатається - хай шукають на черговому ТО по гарантії.

maksmm
Понимающий
Понимающий

Повідомлення maksmm » 14 червня 2008, 19:34

хочете поржати? :D :) ;) *ZABIYAKA* @}-->--

після "великого київського потопу в четвер" я таки вибрався з пробок і попер на дачу. і вирішив що пора машинку запхати в болото. тому поїхав не там де щебінь а там де грунтовка-ями-трава. *CRAZY*
спочатку здуру зашвидко влетів на схил один і мене розвернуло (майже) - від заднього крила до стовба огорожі 5 см - повезло :o . але я не зупинявся і так і попер. зразу на передній панелі заблимало купа лампочок - типу "антипробуксовка запрацювала" "абс запрацювала (це по педалі)" "блокування спрацювало". короче яко корабел проплив по грунтовці (за день - 5-6 машин - тому розмокла нормально бо не втоптана і ще вздовж газ проводили) не зупиняючись і входячи чітко у всі повороти і приплив до дачі. аж сам офігів ::P - довольний як слон, бо ранньою весною на цій дорозі 5 здорових мужиків мене на фіаті випихали звідти 4 години ( це я так вимахнувся що запросто витягну фордика що втоп на цій грунтовці).

але ржати треба не з того.

а з того що я на друггий день по дорозі на роботу не побачив всього того з передачами про що флеймлю тут з самого початку. ну не привик я - воно пропало (я ж не перший день за кермом і не на першій машині). я вже навіть пробував моделювати щоб відтворити - а ніфіга.

от тепер думаю - а що то було? а може диференціали-віскомуфти на місця нормально не лягли і поки не дав просратись вони проблеми створювали? чи електроніка яка? до того я машинку ні-ні в екстремальні ситуації.

а ще можна ржати з того що я через описані проблеми за 5 тисяч так вже приспособився що трепер треба заново привикати і вчитись їздити...

от така містика.

зи. короче субару спротивна машина \m/ і на ній треба їздити по спортивному - інакше вона ображається і не їде.

Konst
Советчик
Советчик
My car: Suzuki Intruder VZ800/Z, Subaru Outback 2010
Меня зовут: Константин
Card Number: 10
Контактна інформація:

Повідомлення Konst » 14 червня 2008, 19:50

Вот так действуют ролики про Форики на ютубе :)))
maksmm писав:короче субару спротивна машина \m/ і на ній треба їздити по спортивному - інакше вона ображається і не їде.
100%

Dim
Основатель Клуба
My car: SUBARU OUTBACK 2.5
Card Number: 7

Повідомлення Dim » 14 червня 2008, 21:12

гляжу дури в голове хватает у всех
просто у некоторых её больше чем положено *CRAZY* *CRAZY* *CRAZY*
304303731 с 8-00 до 18-00
197693274 дома

bugas
Совет Клуба
Совет Клуба
My car: гитлерваген 3.0 tdi
Меня зовут: Женя
Card Number: 6

Повідомлення bugas » 14 червня 2008, 21:17

Дима, те что без дури - ездят на тойотах всяких.... *CRAZY*

Dim
Основатель Клуба
My car: SUBARU OUTBACK 2.5
Card Number: 7

Повідомлення Dim » 14 червня 2008, 21:22

ыыыыыыыыыыы
тойотах всяких
улыбнуло
це точно
304303731 с 8-00 до 18-00
197693274 дома

Viktor_Zh
Новичок
Новичок
My car: в раздумиях

Повідомлення Viktor_Zh » 29 серпня 2008, 15:57

maksmm
А що у вас зі зчепленням?
І як ваша коробка себе почуває? Перша та друга зараз добре вмикаються?

Тут http://www.kupiavto.ru/txt/mat/001723/index.asp?RUB=1
прочитав, що перша та друга передачи дуже розтягнуті, тому тяжко
різко прискоритись. Але це було на 2008 модельному році. А як на 2009, за вашім відчуттями?

Чи не пробували ви завжди їздити на поніжайці, та вимикати її тільки коли їдете на 5 передачі,
щоб економити паливо? До речи так їздять водії вантажівок (наприклад КамАЗів). Там теж
є понижена, але вмикаеться перемикачем на головному ричагу коробки. На пониженої в цьому випадку
трогаються з другої. Не пробували так на Форику?

maksmm
Понимающий
Понимающий

Повідомлення maksmm » 29 серпня 2008, 16:39

Тут http://www.kupiavto.ru/txt/mat/001723/index.asp?RUB=1
прочитав, що перша та друга передачи дуже розтягнуті, тому тяжко
різко прискоритись. Але це було на 2008 модельному році. А як на 2009, за вашім відчуттями?
спочатку було тяжко, видно старі звички працювали. тепер я вже зрозумів що форестер 2.0 їде тільки після 3000 оборотів. тому якщо не боятись крутити двіжок на 1-2 передачах то прискорюється дуже непогано.
а передачі таки розтягнуті. на нормальній машині на першій рушаєш і зразу на другу. а на субарі на першій розганяєш так немало а потім вже на другу. а далі в принципі якщо дуже захотіти розігнатись то на 2-й можна і до сотні розігнатись *CRAZY* . по місту нормально на 60-90 йти на 3-й - динаміка непогана. і найцікавіше що в новому форі на першій дуже класні синхронізатори (в багатьох інших марках на першій їх просто нема) - спокійно на ходу включаєш з другої на першу щоб зберегти динаміку.
Чи не пробували ви завжди їздити на поніжайці, та вимикати її тільки коли їдете на 5 передачі,
щоб економити паливо? До речи так їздять водії вантажівок (наприклад КамАЗів). Там теж
є понижена, але вмикаеться перемикачем на головному ричагу коробки. На пониженої в цьому випадку
трогаються з другої. Не пробували так на Форику?
чесно кажучи на понижайці їздити по місту і розганяти по максимуму на асфальті не пробував. появляються якісь додаткові виючі звуки в коробці-редукторі і стає шкода техніку. а от на грунтовці вишивати на понижайці пробував. весь кайф в тому що вже на 40 хочеться включати 4-ту - динаміка просто офігенна, тільки ручкою треба махати дуже швидко. :D ну і в піску вигрібати понижайка помагає. судячи по паспорту понижайка опускає на 1.5 передаточні числа і це імхо класно для збільшення тягового зусилля (чим камази користуються) але сумнівно для розгону до 100. ну хіба що для того щоб з місця з пробуксовкою рушити (без понижайки мені ще ніразу не вдалось змусити колеса буксувати при розгоні - може тут ще й відіграє роль антипробуксовочна електроніка).
а на 5-ту в нормальному режимі я вже й забув де крім траси переключався - раніше 120 потреби в ній не бачу.

Відповісти

Повернутись до “Вопросы и ответы”