Буксовал в сугробе на ручнике (!), дым в салоне
-
URRI
- Новичок

- My car: forester 2.0X
- Меня зовут: Юрій
Re: Буксовал в сугробе на ручнике (!), дым в салоне
Форестер 2009 2,0 механіка
В мене подібна фігня , - буксував в снігу досить довго, появився сильний запах в салоні. Через 2 дні запах пропав, але після актиної їзди запах появляється.Декілька раз коли рушав, машинка незрозуміло дьоргалась ніби закусують шестерні а потім їде нормально.......
Начитавшись форумів в мене виникло декілька запитань:
1) запах "паленого" дає щеплення чи і перегріта віскомуфта?
2) які симптоми поломки віскомуфти (незрозуміле дьоргання) як її діагностувати?
3) при поломаній віскомуфті повний привід працює?
В мене подібна фігня , - буксував в снігу досить довго, появився сильний запах в салоні. Через 2 дні запах пропав, але після актиної їзди запах появляється.Декілька раз коли рушав, машинка незрозуміло дьоргалась ніби закусують шестерні а потім їде нормально.......
Начитавшись форумів в мене виникло декілька запитань:
1) запах "паленого" дає щеплення чи і перегріта віскомуфта?
- Akim
- Понимающий

- My car: for 2.5xt mt 07
- Меня зовут: Сергей
- Card Number: 0
1 СцеплениеURRI писав: 1) запах "паленого" дає щеплення чи і перегріта віскомуфта?
2 Отсутствие переднего привода, невнятное его действие; треск при движении по траектории (с повёрнутым рулём), сопротивление качению при вывернутом руле, как правило проявляется не сразу, а после проезда 1-3 км.
3 Возможны оба варианта.
Дерганья тут не при чём. Скорее всего была перегрета корзина и она поплыла. Как сцепление начнёт буксовать-на замену,и станет ясно после вскрытия про корзину.
Дерганья могут быть разные. Нужна диагностика.
tel0661574261
-
URRI
- Новичок

1 Сцепление
2 Отсутствие переднего привода, невнятное его действие; треск при движении по траектории (с повёрнутым рулём), сопротивление качению при вывернутом руле, как правило проявляется не сразу, а после проезда 1-3 км.
3 Возможны оба варианта.
Дерганья тут не при чём. Скорее всего была перегрета корзина и она поплыла. Как сцепление начнёт буксовать-на замену,и станет ясно после вскрытия про корзину.
Дерганья могут быть разные. Нужна диагностика.
Дуже вдячний за відповідь.
Але біда сама не ходить..... Після години їзди по місту при пробуксовці задніх коліс почала підмигувати лампочка "R.DIFF.TEMP." В такій ситуції можна їхати, чи викликати евакуатор?
- maksmm
- Понимающий

- My car: 2.0X(MY09)
- Меня зовут: макс
взагалі-то якщо довго і сильно пробуксувати то воняє таки віскомуфта. запах трошки інший ніж від підпаленого зчеплення. крім того щоб підпалити зчеплення треба буксувати з нажатою педаллю - але якщо педаль зчеплення відпущена але все одно буксуєш - зчеплення тоді буксувати в принципі не може. кажуть що легкий запах гарі від віскомуфти не страшно але вбивається віскомуфта дуже легко і швидко і не ремонтується - тільки під повну заміну.
стосовно лампочки Р.ДІФФ - одного разу вона в мене почала блимати при розгоні. думав кабздець приїхав на сервіс - виявилось майже відірвався проводок від датчика температури на задньому диференціалі - тобто я десь притерся чи що хоч де не уявляю (ще літом було).
стосовно лампочки Р.ДІФФ - одного разу вона в мене почала блимати при розгоні. думав кабздець приїхав на сервіс - виявилось майже відірвався проводок від датчика температури на задньому диференціалі - тобто я десь притерся чи що хоч де не уявляю (ще літом було).
- maksmm
- Понимающий

аналогічно в мене цієї зими буває, швидше всього підмерзають колодки або глючить хіл-холдер на "мокрому морозі"URRI писав:Декілька раз коли рушав, машинка незрозуміло дьоргалась ніби закусують шестерні а потім їде нормально.......
- maksmm
- Понимающий

імхо на механіці де чистий повний привід 50:50 міжосьова віскомуфта виконує тільки функцію блокування при пробуксовці одної з осей. тобто при її поломці не буде блокуватись міжосьовий диференціал а на звичайну їзду воно не вплине.URRI писав: 2) які симптоми поломки віскомуфти (незрозуміле дьоргання) як її діагностувати?
-
Oleg B
- Совет Клуба

- My car: Forester 07 2.5T,6MT FSTI,APS FMIC,APS DR-55,Kelford 272
- Меня зовут: Олег
- Card Number: 55
- Контактна інформація:
Вероятнее всего плохой контакт или треснул корпус датчика. Это не страшно - там всего один провод, у меня был поломан корпус датчика (наехал на покрышку задом на "контраварийке") - вставил контакт обратно, посадил на герметик - более 2-х лет всё ОК.URRI писав: [..... Після години їзди по місту при пробуксовці задніх коліс почала підмигувати лампочка "R.DIFF.TEMP." В такій ситуції можна їхати, чи викликати евакуатор?
-
URRI
- Новичок

Дякую за коментарOleg B писав:Вероятнее всего плохой контакт или треснул корпус датчика. Это не страшно - там всего один провод, у меня был поломан корпус датчика (наехал на покрышку задом на "контраварийке") - вставил контакт обратно, посадил на герметик - более 2-х лет всё ОК.URRI писав: [..... Після години їзди по місту при пробуксовці задніх коліс почала підмигувати лампочка "R.DIFF.TEMP." В такій ситуції можна їхати, чи викликати евакуатор?
Поліз під машину, біля штекера майже повністю відломався провід. Так що це поправимо.